En waar kijkt u nog naar, tegenwoordig?

Mijn wekelijkse Battlestar Galactica-fix is er niet meer, en eigenlijk heb ik ook niet zo enorm veel tijd over tegenwoordig, maar toch: er zijn gelukkig nog genoeg dingen te bekijken.

House blijf ik bekijken van zodra het uitkomt. Ik heb er niet genoeg afstand meer van om de verhaallijnen te zien, denk ik, maar het blijft een gewoonte.

CSI hetzelfde. Seizoen negen, ondertussen, hapklare wekelijkse brokken zonder veel spanningsbogen over het seizoen heen.

Daily Show en Colbert Rebort natuurlijk ook: ik spaar ze op, en dan kijk ik naar een hele reeks op rij.

Ik was vorig jaar al even beginnen kijken naar Terminator: The Sarah Connor Chronicles, maar toen had ik het weer opgegeven. Ik ben er aan herbegonnen, en kijk: ik was voorwaar helemaal geëmotioneerd van de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Lost is een moeilijk geval. Soms kan ik niet wachten tot de aflevering van de week er is, soms kan het me niet echt schelen. De laatste twee afleveringen van seizoen vijf staan nog mij te wachten.

Mad Men ben ik beginnen bekijken, en dan weer opgehouden. Niet omdat het slecht is, maar precies omdat het meer verdient dan in stukken van een kwartier hier, een halfuur daar te bekijken.

Dollhouse: de eerste paar afleveringen bekeken, meh gedaan, nog een paar afleveringen bekeken, mja gedaan. Nu spaar ik ze op om ze allemaal op rij te bekijken eens het eerste seizoen gedaan is.

Damages: de eerste twee afleveringen gezien, en meteen gesnopen dat het geen goed idee zou zijn om ze uitgespatieerd te zien; hier dus ook: wachten tot het seizoen afgelopen is, en dan allemaal op rij.

Kings: net begonnen, en het ziet er veelbelovend uit. Ik ga dit weekend de eerste vier afleveringen bekijken.

Kyle XY. Zucht. Slecht, slecht, slécht. En toch blijf ik om de zoveel weken een paar afleveringen bekijken.

30 Rock. Goed, maar te kort om een half uurtje om de week te bekijken. Ik heb seizoen één en twee en drie tot aflevering 8 op een week of zo tijd gezien, nu is het wachten tot ik weer een aflevering of tien staan heb.

The Wire. Ik heb er, geloof het of niet, nog nooit ook maar een stuk van een aflevering van gezien. Ik heb we vier volledige seizoenen in huis, van DVD geript naar mp4 klaar om op de iTouch te zetten. Ik denk dat ik er één dezer weken maar eens aan begin.

Mis ik nog dingen? Zijn er nog series (past or present) die ik absoluut zou moeten zien?

Doe mee met de conversatie

31 reacties

 1. Waar vindt u de tijd om dat allemaal te doen? Naast de actualiteit volg ik alleen…ahum… “the beauty and the nerd” en af en toe “mijn restaurant”

 2. The Wire, vooral seizoenen 3 en 4.

  Is Battlestar Galactica beter geworden? Ik heb het maar uitgehouden tot het begin van seizoen 2.

 3. Er zaten flitsen van briljantheid in alle seizoenen. In seizoen vier zaten er aantal on-ge-loo-flijk goeie afleveringen in, één ronduit slechte, en een paar mwof.

  Mijn hoop is gevestigd op de uitgave op DVD, waar er een aantal afleveringen die nu verknipt waren om op elevisie te komen, langer zullen zijn.

 4. Oh, West Wing is toch al een paar jaar gedaan? Maar inderdaad, die heb ik ook allemaal bekeken, de ene DVD na de andere, eens tijdens de Gentse Feesten dacht ik.

  ’t Zelfde met Curb Your Enthusiasm, Deadwood, Alias, Eli Stone, Jericho, Eureka, Veronica Mars, The Middleman, The 4400, Stargat Atlantis (brr), Pushing Daisies, etc.

 5. Uit het lijstje van hier boven mis ik nog Oz.
  En Psych moet ik nog aan beginnen maar zou een aanrader zijn volgens welingelichte bronnen.

 6. Hm, ’t meeste is hier al genoemd. Volledig eens met The Wire. Ook Life on Mars, en vooral Ashes to Ashes vond ik heel genietbaar (sublieme rol van Keeley Hawes)
  Spooks : ook grote klasse, Spiral, de BBC verfilming van Wallander met Kenneth Branagh. Uit de oude doos : Homicide, Life on the Streets (in feite de voorloper van The Wire) en La Piovra : de hele serie + prequel…

 7. Must-see:

  – Dexter.

  – Mad Men moet “ervaren” worden, mag zeker niet in stukken en brokken worden bekeken.

  – Damages in één ruk bekijken kan tegenvallen, omdat een heleboel dingen herhaald worden maar dan telkens ietsje meer/anders.

  – Lost surft van hoogtepunt naar hoogtepunt.

  Zou een pak beter moeten zin dan ’t is:

  – Ik blijf m’n tanden stukbijten op Dollhouse, maar ’t is een moeilijke zit. Volgende ep op ’t lijstje is 1×06, en die zou de moeite waard zijn. Maar naar Whedon-normen, is deze serie zwaar ondermaats.

  To do:

  – True Blood. Op HBO, van Alan Ball. Magnifgieke reclame-campagne. Maar ik zie zo weinig enthousiasme ervoor bij andere genre-fans, dat ik me afvraag of ’t mijn tijd wel waard is. En dan herinner ik me dat Anna Paquin een hoofdrol speel, en ben ik weer verkocht.

  – Ik hoor heel veel goeds over Breaking Bad (zonet nog vernieuwd voor een derde seizoen), maar heb ’t nog niet bekeken. s1 is slechts 7 eps, s2 is nog maar net begonnen.

  – Brotherhood: s1 gezien, aan s2 bezig, s3 zou ook al compleet zijn. Niet altijd even goed, mist een zeker je ne sais quoi.

  – Blijkbaar hebben de Amerikanen een mini-serie van XIII gemaakt, benieuwd of ’t op iets trekt.

  – Chuck: pilot was behoorlijk leuk, de rest van de reeks naar verluidt ook.

  – Generation Kill

  – United States Of Tara

  Coming Soon:

  – Nurse Jackie op Showtime, met muziek van Wendy & Lisa (in een ver verleden sterspelers bij The Revolution met Prince, nu al jaren solo met z’n tweeën en makers van muziek bij beelden, zie bvb: Heroes)

  Overroepen:

  – The Wire. Ooit s1 goedkoop op DVD gescoord, en me steendood verveeld. Veel pretentie, veel clichés. Laatste eps van s1 aan 2x bekeken op de dvd-speler omdat ik het allemaal van ver zag aankomen.

  – BSG slaagde erin om in zijn laatste tien eps nog een stinker te steken, en een paar ondermaatse. De finale was wreed slappe hap. Benieuwd of de aankomende tv-film “The Plan” de boel nog rechttrekt, maar ik vrees voor veel ge-retcon. En naar “Caprica” kijk ik al helemaal niet uit.

 8. ‘Deadwood’ uiteraard, bet best op dvd (al is daar de ondertiteling wel wreed raar vertaald soms)
  ‘Mad Men’ is fantastisch gemaakt met veel details voor de tijdsgeest, maar het achter-achterliggende verhaal dat vonken gaat geven, de identiteit van het hoofdpersonage, wordt wel zeer mondjesmaat prijsgegeven. De eerste reeks loopt overigens tegenwoordig op RTBf, de tweede in het midden van de nacht op BBC.
  Op dvd helemaal uit nu: ‘Third Rock from the Sun’, een groep onderzoekers van een far far away galaxy probeert op aarde een normaal gezin te zijn, schokkend juist neergezet in zijn parodie en meestal hilarisch. altijd goed voor eenhalfuurtje pep.
  ‘Oz’, ook helemaal uit: had en brutaal, maar met soms heel goede afleveringen (en soms heel dwaze)…
  De box met al de tekenfilms van de Pink Panther: onmogelijk om daarna niet goed gezind te zijn…

 9. the shield en breaking bad moet je zeker zien.
  en als sitcoms je ding zijn: it’s always sunny in philadelphia en flight of the conchords

 10. hier nog een vote voor dexter, enorm goed geschreven televisie.

  op comedy-sitcom vlak: how i met your mother (friends, maar dan modern en grappiger) en the big bang theory (geek humor).

 11. Ik neem aan dat The Sopranos en Six Feet Under al lang gezien zijn?
  En een paar uitstekende humoristische serietjes: The Office (zowel UK- als VS-versie), Extras, Family Guy, How I Met Your Mother.
  En als historische miniserie was John Adams fantastisch.

 12. True Blood: bevreemdende mix van ‘oh, ik ben by the way een vampier, nog een koffie?’-bovennatuurlijke dingen waar iedereen absoluut ormaal over doet, Zuiderse geschiedenis en soap-à-la-Six Feet Under.
  Bij momenten best scary, maar wat vooral bijblijft is hoe normaal er over het paranormale gedoe gedaan wordt.Gewoon, een dorpje aan de bayou en sommige personages hebben wat gekke eigenschappen, maar eigenlijk is iedereen vooral bezig met alledaagse zaken zoals van de grond geraken, uit de gevangenis blijven, voor familieleden zorgen en niet vermoord worden door niet-vampieren.
  Heeft evenveel met Duffy of X-Files te maken als The Wire met Flikken

 13. Arrested Development gaat ongetwijfeld iets up your alley zijn. Het is geloof ik ooit op Kanaal 2 (ik doe niet mee met die 2BE onzin) uitgezonden, maar wel op een onmenselijk laat uur. Het gaat over the Bluth family, een dysfunctioneel gezin waarvan de pater familias de gevangenis invliegt wegens fraude. Zijn meest competente zoon Michael moet daarom noodgedwongen het bedrijf verder runnen en proberen te zorgen dat de andere gezinsleden niet volledig ontsporen. Op IMDB (http://www.imdb.com/title/tt0367279/) heeft het een rating van 9.7 gekregen, en het is met Will Arnett! En David Cross!
  Ik heb echt zelden zo hard met een reeks moeten lachen of zoveel one-liners in mijn dagelijks taalgebruik geïncorporeerd.

 14. Dollhouse wordt opgedoekt, naar het schijnt (io9.com). Ik had er mixed feelings over, nu eens goed, dan eens slecht. Dont know. Ik ga trouwens deze post bookmarken voor future reference, het leest als een todo lijstje waar ik de helft al van kan afstrepen, en van de andere helft nog niet wist dat ik hem nog te doen had.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.