Stom warm weer

‘s Morgens is het te koud om zonder mantel te vertrekken. Gisteren, bijvoorbeeld, regende het ‘s morgens en was ik dus met zowel mantel als fietsburka aangezet.

En ‘s avonds is het veel te warm om met een mantel aan te lopen, laat staan te fietsen.

Gevolg: ik loop helemaal in de war.

Mijn portefeuille, die ik ergens vorige week een paar dagen kwijt was en die Sandra dan teruggevonden heeft?

Die is nu weer verdwenen. Zelfde scenario als vorige keer: in trein, zeker meegenomen, en nu nergens vindbaar. Zat gisterenavond wellicht in mijn rugzak, zat er vanmorgen niet meer in.

Morgen moet ik om mijn nieuwe bank– en Visakaart, ik krijg ze niet mee zonder mijn electronische identiteitskaart in een lezer gestoken te hebben — en ik vind dat ding natuurlijk nergens meer.

Er zijn van die dagen dat ik er zó ongelooflijk hard een schop zou willen in geven. Fuck.

update Zonet telefoon van iemand van de NMBS: mijn portefeuille was gisteren gevonden in een vuilbak. Alles zit er blijkbaar nog in, en de portefeuille ligt nu in Antwerpen Centraal.

Programma voor morgen: laptop opladen, trein naar Antwerpen nemen en ondertussen werken, portefuille afhalen, trein terug nemen en ondertussen werken, naar de bank om mijn nieuwe kaarten, terug naar huis om verder te werken, en de rest van de dag in mijn twee handen wrijven dat ik mijn portefeuille terug heb, en nieuwe bankkaarten.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Je kan de portefeuille ook in het dichtsbijzijnde station laten brengen, mocht je speciaal daarvoor naar A’pen moeten. Kost wel een paar euro. En misschien ontbreekt de tijd je ?

  2. Welke bank verplicht je om je e-id te gebruiken om je nieuwe bankkaarten af te halen? Bij mij hebben ze daar nog nooit om gevraagd.

    Dit is toch ook niet echt een goed systeem. Als je je bankkaarten gaat halen omdat je portefeuille gestolen/verloren is, dan heb je meestal toch ook geen e-id meer? Ik bewaar die allemaal in dezelfde portefeuille. Ik kan me ook niet inbeelden dat je op het stadhuis onmiddellijk een nieuwe e-id krijgt.

  3. OK, hoé komt die portefeuille daar nu weer terecht? Ik heb nog een Kingston ding dat ik je dringend eens moet terugbezorgen, misschien kan je dat vastmaken aan de portefeuille enerzijds en aan jezelf anderzijds? De portefeuille in kwestie zal al Houdini-neigingen moeten vertonen om dan nog weg te geraken.

    Ikzelf heb een soortement van portefeuille-verlatingsangst: ik weet altijd waar ze is en ze zit ook meestal op dezelfde plaats, wat dan nog eens continu gecheckt wordt wanneer ik op baan ben. Obsessief-compulsief gedrag zegt u? Probably.

    Wat de warmte betreft: ik herinner me de tijd toen je bij 35° C rondliep in hemd, das, blazer en daarover een lange mantel. En doc martens! En dat terwijl de rest van de wereld in t-shirt, short en sandalen gekleed was. En nu trek je die mantel zelfs uit bij het fietsen, terwijl het nog geen 20° is? Er zijn geen zekerheden meer 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.