Paringsdans

Een teleconference is altijd een beetje een avontuur. Zo met een man of drie, vier, vijf elk aan zijn telefoon, “hello"?” “hello?” “yes?” “can you hear me?” “are you there?”

Een teleconference met een paar mensen aan één tafel en een paar mensen aan een andere tafel en dan nog wat telefoons, dat is nog een heel ander ritueel, met schuiven, waarbij de micro dan al dan niet goed werkt, en verplaatst worden en alles.

Videoconferences tussen twee vergaderzalen, dat is nóg iets helemaal anders. Dan is er beeld en geluid, en dan kan er gepand en gezoomd worden met de camera. En dan is er nog application sharing, en allerlei: evenzovele paringsdansen die uitgevoerd kunnen worden.

“Do you see us?” “Do you see my desktop?” “Shall I zoom in a bit?”

En het verbaast me telkens dat dat allemaal behoorlijk degelijk werkt.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Oh, en het grappige

  A: bovendien wou ik ook zeggen dat…
  B: mag ik u even onderbreken om…
  A: oh sorry, zeer zeker, go ahead
  B: oh sorry, geen probleem, vertel verder
  A: neenee, zeg maar
  B: okay, wat ik dus wou zeggen…
  A: okay, waar ik nog wou zeggen was…
  B: oh, go ahead
  A: oh sorry, doe maar
  B: sorry, mag ik…
  A: sorry, ik bed..
  A: no, you go ahead

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.