Schoolfeest

‘t Is erg: we zitten daar nu al een jaar of acht op school, en met dat Sandra in het oudercomité zit en ik er vroeger ook op school zat, is het praktisch onmogelijk om er rond te lopen en er géén mensen te zien die we kennen.

Vandaag zowaar twee mensen uit mijn klas vroeger gezien, Lieven en Anton. Die dus ook allemaal kinderen hebben die bij de onze in de klas zitten. En verder allemaal kennissen en vrienden teruggezien: wijs.

Anna en Jan en Louis hebben een dansje gedaan, Zelie heeft zumba gedaan, Louis heeft goed gespeeld in het schaaktornooi, Anna heeft op het springkasteel gezeten, Louis heeft een ster getimmerd en Zelie een nestkastje, ze hebben allemaal met vriendjes en vriendinnetjes gespeeld.

Anna danst

Schoolfeest 2010

Louis danst

Zelie zumba

We zijn ook naar de humaniora gegaan voor een inleiding en een rondleiding: Zelie zit nu in het vijfde leerjaar, binnen twee jaar zou ze graag Latijn en Grieks gaan doen.

We werden verwelgekomen door juffrouw Backaert, waar ik nog Frans van kreeg in het eerste jaar en waar ik in de godsdienstclub bij zat.

Sandra moest uiteindelijk naar de lagere school terug wegens van corvee voor oppassen bij het springkasteel, maar ik deed de rondleiding verder met Zelie. 

En dan kwamen we in de biologieklas waar juffrouw Cooreman zowaar ook nog les gaf. En dan in de chemieklas waar Guido Story proefjes deed – een nagel verkoperen! De blauweflestest! De truuk met het rodekoolsap dat groen en weer rood en zwart en schuimend en weer doorschijnend werd!

En de bibliotheek, daar zwaait Dirk Temmerman nog altijd de plak. En we kwamen voorbij het muzieklokaal, waar Herman Steenbrugge nog altijd koor en orkest doet.

Het komt dichterbij, die humaniora. En ik kijk er zó naar uit.

En schoolfeesten zijn precies als trouwen: ik heb nooit zin om ernaartoe te gaan, maar eens ik er ben, amuseer ik mij wel. En achteraf ben ik een wrak.

Broers

Muts

Eddy met trofee

Juffrouw Eva

Zelie zumba

Jan

Bouwvakkers

(Meer foto’s alhier)

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.