Krakers

In de reeks dingen die ik me nooit had gedacht te horen zeggen: we hebben krakers in ons huis!

Nee serieus: mijn nonkel en mijn broer en ik hebben een huis geërfd, en daar zitten nu krakers in. Voor zover ik weet, houden ze het fatsoenlijk — geen vandalenstreken, in tegendeel zelfs — maar toch: het doet maar raar, dat er zomaar mensen hun intrek nemen in uw eigendom.

Er zaten huurders in, en zo ongeveer het momént dat die huurders er uit trokken en nog voor er wat dan ook anders kon gebeuren, waren de ingangen afgesloten, zat er plots een nieuw slot op de deur, was een stuk van de tuin opgegraven en tot moestuin omgetoverd, en, euh, was dat dat.

moestuin

Proces verbaal van laten maken natuurlijk, maar met dingen als de kraakhandleiding is het praktisch onmogelijk om er als eigenaar wat dan ook aan te doen.

Tsss.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Bon… dan zie ik maar één optie: “the best of Jodeling” aanschaffen en op repeat zetten in het kraakpand! 😉

  2. Tja. Ik vraag me soms af –onder voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkenning, uiteraard– of het in sommige gevallen (in afwachting van verdere afwerking van een nu quasi onverhuurbaar pand, bijvoorbeeld) niet beter zou zijn om goed overeen te komen met goedbedoelende krakers in uw eigendom, eerder dan een leegstaand pand te hebben dat staat te wachten om gevandaliseerd te worden.

  3. Misschien eens langs het OCMW passeren. Je kan je woning via hen laten verhuren, en ze zorgen er ook voor dat ‘t properkes betaald wordt, en onderhouden (heb ik mij laten vertellen).
    Waarschijnlijk weten ze ook wel raad met krakers. Veel kans dat ze uw krakers daar al kennen..

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.