Interactief

Vandaag een kort berichtje in de actua gezet over hoe de Stad Gent tegenwoordig op wildplakkers reageert: ze plakken een briefje op de illegale affiches met “afgelast” erop (en wat een prachtig idee, trouwens!).

Een paar uur later: reactie van de muziekgroep die vermeld wordt in het artikel.

*
*      *

In september vorig jaar plaatste ik een foto van de dag online op Gentblogt, van de kerselaars op de Charles De Kerchovelaan, die samen met het alpenrotsuitntje dat ze omringen, binnenkort gaan sneuvelen. Zonder verder commentaar, gewoon de titel: “Vaarwel kerselaars”. Daar kwam een reeks reacties op – en let ook op de toon, en de manier van met elkaar spreken in die reacties.

Een maand later is het bevestigd en staat het in de actua: de buurt vraagt gratie voor de kerselaars. 

Februari dit jaar: een actiecomité overhandigt een kleine zevenduizend handtekeningen om het parkje te houden.

Nu vrijdag: niets aan te doen, het gaat toch weg. Mensen zijn boos en verdrietig en geschokt (maar merk ook hoe het discours in de reactie nog altijd beschaafd blijft) – en dan, in de loop van vandaag, reageert de bevoegde schepen.

*
*       *

Christophe Peeters (bevoegde schepen) boos op krakers, citeerden wij donderdag De Gentenaar: krakers hadden een telefoongesprek opgenomen om te proberen bewijzen dat ze een mondeling akkoord hadden dat ze mochten blijven wonen in de pastorie die ze kraakten. Reacties op Gentblogt, natuurlijk, zie dat van hier.

…onder meer, een paar uur later, reactie van één van de krakers zelf. En de discussie gaat stevig (maar proper) verder.

*
*       *

Ik vind dat dus ongelooflijk wijs, ik.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. …en ik discusseer graag mee 🙂

    ‘t Is inderdaad wel fijn dat zelfs de schepen reageert. GB is echt wel interactief in tegenstelling tot andere stadsblogs.

  2. de max, een blog waar de discussie proper blijft. het is niet iedereen gegeven. en voor getrouwd zijn. met tweeën moeten zijn. enzovoorts. en geschiedenis. en oude koeien.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.