Tethering

Ghu. Kom het tegen. Ik wou Bluetoof aanzetten op de telefoon, en toen zat ik in de netwerksettings, en daar zag ik plots deze staan:

tet0003

Mhu? Internet tethering? Dat ik met mijn telefoon op zo’n 3G-ding zit en dat mijn computer daar dan ook op kan zitten?

Naartoe gegaan en aangezet:

tet0004 tet0005

En dan op de computer de telefoon gezocht en gevonden:

tet7

tet4

tet6

…en toen kon ik op het internet op de telefoon. Niet dat ik omver val van orgasmatisch contentement – ik kon dat helemaal pijnloos met mijn vorige telefoon, vier jaar geleden ook al, en die zetten zelfs een wifi-hotspot op zodat ik kon delen met andere mensen, maar toch.

‘t Is magisch. Als Steve Jobs in de zaal was, had hij het als de tweede komst van Christus omschreven.

Toch raar, vind ik, dat ik er precies nergens iets over gehoord of gelezen had. ‘t Kan zijn dat ik er ergens over gelezen had, natuurlijk.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Euh wel. Dat tethering tegenwoordig ook kan met die telefoon. En dat ik dat nergens gelijk gelezen had, en dat niemand het mij gezegd had.

  En dat het redelijk pijnloos werkt. Niet dat ik het uitzonderlijk vind want ik had dat al veel vroeger, maar toch.

 2. Frank.be had daar al eens over geschreven. Een van de vorige updates had de functie disabled. En ook enkele lokale operatoren doen moeilijk. Kan dus niet voor iedereen dacht ik.

 3. Dat er geen reclame rond gemaakt wordt heeft te maken met het feit dat Mobistar, de officiële verdeler van iPhone in België, het niet toestaat. Vroeger lukte het wel, maar sinds één van de laatste software updates lukt het niet meer op mobistar iPhones. Wel nog op Proximus. Kan wel zijn dat het ondertussen al weer veranderd is.

  De reden waarom mobistar het niet toelaat is omdat ze je anders geen extra (duur) abonnement meer kunnen aansmeren om overal met je laptop online te kunnen. Een andere reden kan er niet zijn want het heeft al gewerkt zonder problemen. En op mijn proximus iPhone lukt het ook nog altijd.

  Ik zeg: één keer betalen voor internet = met al je “devices” online kunnen. Zo zou het moeten 🙂

 4. Het is inderdaad afhankelijk van operator of het kan of niet (al dan niet tegen betaling). Vandaar waarschijnlijk de beperkte communicatie over de functie. Bij AT&T moet je er biijvoorbeeld serieus voor bijbetalen. In België kan het met Mobile Vikings gelukkig helemaal gratis.

 5. Dat wist ik zelfs al en ik heb een HTC Legend 🙂
  Die ook kan tetheren edm.

  (btw wie koopt er nu een Nexus als de Desire hetzelfde toestel is maar moderner én goedkoper?)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.