iPhone kaka

Vanmorgen opgestaan, naar mijn werk gereden, mijn koptelefoon in mijn oren gestoken: tiens, daar komt gelijk minder geluid uit dan anders? Mijn koptelefoon zal weer kapot zijn zeker?

Vanmidag nog eens naar mijn telefoon geluisterd: tiens, dat is gelijk nog een beetje stiller?

Vanavond naar huis gereden, koptelefoon ingestoken: maar allez, dat is nu gelijk nog stiller? Ik hoor het gelijk bijna niet meer?

Allez hop, andere koptelefoon. Nog altijd hetzelfde . Telefoon herstart: nog altijd hetzelfde.

Grmbl. Zoeken op de interwebs dan maar? Ik geef naïefgewijs in “iphone suddenly very quiet“: hopla, resultaten en veux-tu en voilà. Oplossingen? Oh, vanalles.

De standaardoplossing voor problemen met gerief van Apple is natuurlijk het onvermijdelijke “alles uitwissen en herbeginnen”, maar ik heb ook al gelezen dat ik eens een andere ringtone zou moeten instellen, of met naalden in mijn telefoon zou moeten zitten, of dat ik hard zou moeten duwen op de rechteronderkant van de telefoon, of nog een resem andere dingen.

Redelijk duidelijk: het probleem komt meer dan veel voor, het ligt wellicht aan veel verschillende mogelijke dingen, en het wordt niet echt opgelost.

Ik ga naar de instellingen van de telefoon, en ik doe daar een reset. De telefoon zegt mij dat er niets gaat verloren gaan, ik ben er redelijk gerust in.

Oh, leutig: opgelost! De telefoon herstart, en check it out ik zit in het setupscherm. En ik kan niet verder zonder dat ik de telefoon aan iTunes vastslurf. Ik doe dat, en check it out iTunes begint van de telefoon die net leeggemaakt is, een back-up naar de computer te maken, in plaats van een restore van de computer.

Telefoon leeg, leutig.

Dan alsnog een rectoren RESTORE! autocorrect KAKA gedaan (een gemak dat ik nog back-ups van back-ups had), en check it out: drie en een half uur later heb ik… een telefoon met een nog altijd even stille koptelefoon als deze morgen.

Kak.

En ook wel: fuck. Wat nu? Het is niet alleen de koptelefoonuitgang, het is ook de gewone speaker en het volume van telefoongesprekken. En nee, er staat geen maximumvolume ingesteld. Ik zal er maar van uitgaan dat er ergens iets aan het geluidssysteem van de telefoon is zeker?

Kak, kak, kak.

18 reacties op “iPhone kaka”

 1. heb ook zo’n probleem met m’n telefoon – die is beginnen kraken – alsmaar meer – nu heb ik meer gekraak dan gesprek! gelukkig werken de oortjes wel nog goed.
  Bottom line is dat er een aantal grote spelers op de markt zijn die tot 3 jaar geleden kwalitatieve producten afleverden en daar slagen ze steeds minder in. telefoon +1 jaar oud? ga alvast op zoek naar een ander!

 2. -a+e (de symmetrie heeft me genekt)

  Raar en stom dat die dingen zo snel kapot gaan. Het was onlangs op tv, en ik kon het niet goed geloven, maar het is wel erg. Kost allemaal zo veel, en dan ben je na een poosje uren in de weer om alles weer enigszins op te lappen.

 3. Die korte levensduur is oa een reden waarom ik er mij niet toe kan brengen om veel geld uit te geven aan zulke zaken… (een andere is dat ik al die mogelijkheden die die toestellen bieden, éigenlijk niet écht nodig heb, en waarschijnlijk ook niet zou gebruiken)

 4. Ik heb zoiets gehad met mijn oude Ipod. Geen klank meer, en ook geen beeld meer. Aansluiten op de computer deed ook niets meer. Opzij gelegd met de bedoeling naar het containerpark te brengen, maar dat is er nooit van gekomen. Voor de leut stak ik hem een jaar later nog eens in, en toen werkte hij weer perfect. ‘t Is te zeggen: soms geeft de koptelefoon slecht contact, en als je aan de plug draait geeft hij gekraak.

  Mijn vermoeden: die Apple dingen zijn zeer gevoelig voor vocht (condens). In mijn geval werkte hij weer toen hij droog was, maar het contact van de fiche blijft gevoelig.

  Misschien als je hem open prutst (Apple gebruikt waarschijnlijk weer een uniek soort zevenbladige kruisschroevendraaier) en het contact met alcohol schoon maakt dat ie het dan weer doet?

  Of stond dat ook al in die internet lijstjes?

 5. Hey Michel, een aantal van mijn collega’s hebben jouw post gelezen en we vroegen ons af of je geïnteresseerd was om een tijdje een Windows Phone te proberen. No strings attached whatsoever. We zijn gewoon benieuwd wat je ervan vindt. Model in kwestie is de HTC Radar, net uitgekomen, nederlandstalige versie, met Mango (http://www.htc.com/nl/smartphones/htc-radar/)
  Deze intro video over Windows Phone kan ook helpen http://www.youtube.com/watch?v=locNEna0of4 en onze website natuurlijk ook http://www.windowsphone.be

  Laat me weten of je geïnteresseerd bent!

 6. Het volumeprobleem is in de loop van vorig weekend op even onverklaarbare als plotselingen manier verdwenen.

  Maar voor het moment ben ik een Windowstelefoon aan het uittesten, ‘t zou kunnen dat het probleem op de iPhone die op de kast ligt ondertussen opnieuw terug is. 🙂

Reacties zijn gesloten.