Lange Flapper

Ik weet precies, denk ik, hoe een Waal zich voelt als hij over Vlaamse communautaire hete hangijzers hoort spreken: alsof het in Koekelare dondert.

Die brug in Antwerpen, of die tunnel: ik kan er mij zelfs geen voorstelling bij maken waarom dat controversieel en/of belangrijk zou zijn. Er zijn daar veel files of zo? En dus moeten er meer auto’s door kunnen? En nu is het ruzie tussen de ene die een brug willen en de andere die een tunnel willen? Of een mengeling van een brug en een tunnel?

En was er ook nog iets met fijn stof? Dat die brug er meer zou geven of net die tunnel meer? Of dat de brug het zicht zou belemmeren of zo?

Ik hoor dat sp.a en N-VA tegen mekaar zouden staan, maar het kan mij eigenlijk niet boeien wie of wat. En tellen andere partijen ook nog, daar in Antwerpenland? Of is het een verhaal van NIMBY en rand tegen centrum of zo?

Er zullen vermoedelijk wel allerlei politieke en andere spelletjes zijn, yada yada — al wat ik weet is dat die omhooggevallen uitkant van België nog maar eens containers vol geld zal toegeworpen krijgen. En dat het hele dossier het land blijkbaar nog eens in een verlammingsgreep zal houden.

Maingain of Madame Non nodig voor crisissen? Neuh. Wat we zelf doen, doen we beter, zullen ze daar in Antwerpen denken, vermoed ik. Zoals meestal, dus.

9 reacties op “Lange Flapper”

 1. Er zijn zoveel vingers in de pap dat uiteindelijk niks meer beslist kan worden. Ik denk dat dit land rijp is voor een potje verlichte dictatuur. En ik zou mijzelf gaarne naar voren schuiven voor deze ondankbare taak.

 2. Ja hoor, want Antwerpen is maar liefst TWEE dorpen van uw woonstede verwijderd en daarom raakt het uw koude kleren niet. Slechts één op tien vlamingen woont er en ik weet niet welk aandeel (drie vierde? vijf zesde? vijfentachtig honderddertiende?) van het bruto gewestelijk product passeert er, dus niet de moeite om erin te investeren of interesse te tonen of kwaad te zijn op verantwoordelijken die niet verantwoordelijk zijn. Wat een Vlaamsche navelstaarderige dorpelingenmentaliteit toch weer Michel!

  Pas op hé, in de meest respectvolle, kritische fangewijze zin hoor. Ieder zijn mening en ik hoop hier nog lang te mogen komen snoepen van je blog. Maar gotgrommelgretverdrie toch.

 3. Gho, je lijkt wel een Antwerpenaar. Zo één van die mensen die denken dat de wereld rond hun “wereldstad” draait. Die het hebben over “het stad” alsof er maar één zou zijn. Die het presteren om járen nadat zonenummers verplicht werden, nóg in het buitenland hun nummer zonder 32-3 ervoor te zeggen.

  Die andere mensen verdenken van dorpelingenmentaliteit, als ze net de dorpelingenmentaliteit van de Antwerpenaar aan het laken zijn.

  Antwerpenaars jong. De intelligentia is er gevlucht bij de Val van Antwerpen in 1585, alleen de pretentie is overgebleven.

  En trouwens: het zijn geen Vlamingen. Vlamingen, dat gaat van Rijssel tot Zeeland, en Antwerpen, Brabant, Limburg: bakt u een ei.

  MBWA HA HA.

 4. Zeg, zeg, zo schamper doen. Bart heeft wel een punt: wat er wel of niet gebouwd wordt in Antwerpen gaat heel Vlaanderen aan.
  (En dat verklaart deels het wat onelegante beslissingsproces.)

  Verder ben ik blij voor je dat je een echte Vlaming bent!

 5. @Bart: je bent los in de val getrapt. Funny. 😉

  @Michel:als we hierover enigszins iets zinnigs willen vertellen – zo kunnen we het bijvoorbeeld hebben over het belang van Antwerpen als logistieke transitzone voor België – dan stel ik voor dat we de bal en niet de man tackelen.

 6. Het is denk ik zoals met Walen en Vlamingen: eigenlijk zouden we er allemaal meer over moeten om gefundeerd te kunnen discussiëren, maar het is zoveel gemakkelijker om platitudes en nonsens te spuien. 🙂

  Ik denk dat ik er eens een project van maak om de kranten te lezen, want nu ben ik er wel nieuwsgierig in.

  Is een rationele oplossing politiek onmogelijk? Is een politieke oplossing praktisch niet haalbaar? Is een praktisch haalbare oplossing onaanvaardbaar voor de omwonenden? Is een oplossing die aanvaardbaar is voor omwonenden irrationeel?

  Vragen, vragen, vragen.

 7. Antwerpenaar, ik? Nee meneer, ik ben een geboren en getogen kempenaar (twee dorpen de andere kant uit). Wij bestaan voor 90% uit dorpsmentaliteit (en 10% illegaal in een kleiput gedumpt chemisch afval). Maar ik woon wel in Antwerpen. Natuurlijk trap ik in de val, iemand moet het doen 🙂

  Uw ei is klaar, wilt ge er bruin brood bij?

Reacties zijn gesloten.