Wrappp.it

Deze ochtend had ik een stukje les te geven, in blitstempo. Eén van de dingen die ik toen aanhaalde, was dat tegenwoordig en al een paar jaar de richting van innovatie niet van bedrijf naar thuis is, maar wel van thuis naar bedrijf.

Vroeger was het zo dat men ergens bij IBM of zo een soort programma uitvond voor de computer, en dat dat na een tijd percoleerde tot in de huiskamer, in een light-versie. Tegenwoordig zijn de meest complexe problemen waar een groot bedrijf mee worstelt, toch zeker als het informatie betreft, opgelost “in het wild”, op het internet — en percoleren ze maar heel erg langzaam tot in de bedrijven.

Het probleem van spam en massaal veel email: opgelost door GMail. Enorm grote files versturen: Yousendit en gelijkaardige. Data gesynchroniseerd houden: Dropbox en gelijkaardige. MediaWiki, Drupal, WordPress, Doodle, Evernote, Google Docs, Google Calendar, ettelijke stapels toepassingen en toepassinkjes, die problemen oplossen waar een gemiddeld IT-departement van een groot bedrijf of een grote administratie zich de haren uit het hoofd bij trekt.

Wel kijk: vanavond kwam ik een dink tegen dat ook zo’n nood wil lenigen. Wrappp.it helpt een groep mensen een cadeau te kiezen voor iemand anders. Niet meer, niet minder. Proper gemaakt, van nul tot versie 1 klaar op minder dan 48 uur, voor Rails Rumble 2010.

Screen shot 2010-10-21 at 23.18.39.png

Het doet allerlei cools achter de schermen, zoals bijvoorbeeld automatische suggesties op basis van de Likes van de betrokken persoon op Facebook. En alles.

En hey, een beetje chauvinisme en ons-kent-ons mag wel: één van de mannen achter wrappp.it is Benny van Gorilla. Het lief van Joke van Talking Heads.

Zeker dat, er kan links en rechts nog aan gesleuteld worden, maar dat zal moeten wachten tot versie 2, want het mag nu even niet meer aangepast worden. Wegens dat het een wedstrijd was — u begrijpt dat goed: er kan gestemd worden.

U weet wat gedaan. Anders wint de vijand. En in dit tijdsgewricht is dat iets dat we niet mogen laten gebeuren.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Ik ken noch weet daar iets van.

  Wat ik bijv weet is dat op een aantal gebieden kinderen ouders opvoeden. Ook dat soort omgekeerd geval.

  Neem milieu. Afval. Sorteren.

  Kinderen zeggen : ” mama / papa, dit moet je niet zo te doen”.
  Zo hoort het.

 2. Die les was ongeacht het blitstempo toch de nagel op de kop! ( ik weet wel niet wat de 3 andere er van dachten 😉 )
  Het internet zit vol met ideale oplossingen voor praktische problemen.

  Die Wrappp.it ziet er zeer veelbelovend uit! Gaan we opvolgen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.