Terug in 1987

Ik voel Bruno’s pijn.

Die Airport Extreme, dat werkt bij mij thuis met niéts samen. Het was aangeraden door mensen die weten waarover ze spreken, dus dacht ik dat ik goed zat.

Niet echt, dus. De snelheid van computer naar computer is maar mwah, maar daar trek ik me niet zo erg van aan. Ze zeggen dat het mogelijk is om er een harddisk aan te hangen, maar dat werkt niet proper met de toegangsrechten die ik er wil aan geven, dus vergeet ik dt maar.

Wat écht vervelend is, is dat het ding ongelooflijk weinig en moeilijk configureerbaar is. Een control paneltje op de computer en dat is het. Was het nu écht zo moeilijk om een webinterfgace te voorzien, zoals, oh, alle andere gelijkaardige producten ter wereld?

Maar wat wraakroepend en hemeltergend is, is dat het draadloze internet zonder aanwijsbare reden om de zoveel tijd uitvalt. En dat ik er geen printer aan kan hangen.

update oh, en probéér hier zelfs geen macintosh versus windows-issue van te maken. De schuld voor dat allerlaatste (de printermiserie), net zoals die voor de harddiskmiserie, is gedeeld tussen de maker van de Airport en de maker van het toestel. De schuld voor al de rest is niét gedeeld. Nèm. En vooral die connectieproblemen, daar zijn geen excuses voor. “Jamaar bij mij werkt het al altijd zonder problemen”? Wel, bij mij en bij zeer veel andere mensen niét.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over onze Airport Extreme. Er hangt een laserprinter en een externe hdd aan (middels een hub) en ik kan printen vanaf ieder Mac en PC in ons huis (niet dat dat er zoveel zijn, maar allez). De printer zelf (Samsung CLP-300) is wel een piece of shit, maar daar kan de Airport niet aan doen. En ook het bereik is een stuk hoger dan met de oude Linksys.

  Die configuratie-assistant heb ik eigenlijk net wél heel handig gevonden (wel nog nooit geprobeerd met Windows). Ik kan er alles mee instellen wat ik nodig heb (toegang tot schijven, printers, poortkoppeling om de webserver van buitenaf bereikbaar te maken en zo). Ben blij dat dat niet via zo’n lelijke webinterface moet waarvan ik toch het IP-adres vergeet. Maar misschien ben ik niet zo veeleisend 🙂

 2. Mja… bij Apple gaan ze er altijd vanuit dat alles “OOB” werkt hé… ik koop NOOIT apple producten voor PC doeleinden…

  Zelf heel tevreden van mijn Netgear WGR614… 802.11G. Nu in de FNAC gebundeld met zo een USB adapter en alles voor 35€….

  Waar wacht ge nog op?

 3. Hola, er moet ergens iets verkeerd gegaan zijn in de communicatie 🙂

  Ik heb geen enkel probleem met airport of apple. Het probleem ligt 100% bij windows. En Vista is zo schreeuwerig als Times Square: pop-ups galore, en dan heb ik het over systeemboodschappen en niet over spam. En out of the box bovendien. Verschrikkelijk.

 4. De Linksys WRT54GL. Custom opensource firmware erop zetten en voortaan regel je alles zelf… zoals het bereik van het draadloos wat hoger te schroeven.

 5. @allen: ik slaag er maar niet in mijn Airport te configureren om samen te werken met de Linksys router
  @Bruno: heb een kwartier geleden een rode wagen duidelijk gemaakt dat hij voor je garage stond. Is intussen weg 🙂

 6. Ik ben al een tijdje een zeer tevreden mac gebruiker. Dus toen ik een nieuwe draadloze router nodig had, koos ik ook voor apple. En werd met hetzelfde probleem geconfronteerd. Lage snelheden, af en toe gewoon uitvallen, verbinding met macs was maar meh, verbinding met PC nog minder dan meh.

  Uiteindelijk vervangen door een Airport Extreme omdat we ervan overtuigd waren dat we gewoon een defecte router hadden. Met wat tweaks is de snelheid nu goed, maar niet beter dan met een oude U.S. robotics router, en het uitvallen gebeurt nog altijd af en toe.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.