The owls are not what they seem

Goh. Elke week als het Twin Peaks was, dan ging ik naar Christian want die had een televisie, en dan dronken we Duvels en dan keken we.

[audio:http://www.vuijlsteke.be/michel/peaks.mp3]

Twin Peaks begon bijzonder sterk, eindigde op een dijk van een cliffhanger op het einde van het eerste seizoen, verloor na een sterke start ernstig zijn weg in het tweede seizoen, maar maakte een flukse remonte naar het einde toe, om alweer te eindigen op een machtige cliffhanger.

We wisten ongeveer wat White en Black Lodge waren, wie Bob was, en waarvoor de kleine dansende man en de dwerg stonden. Nadine’s geheugen was net teruggekomen en, shock horror! Bob bleek in Dale Cooper te zitten en de echte Cooper in de Black Lodge opgesloten!

Ik zou heel graag geweten hebben wat er toen gebeurde, maar helaas, de serie werd afgevoerd.

Kijk: Richard Beymer. Tony in West Side Story, in Twin Peaks was hij Ben Horne, maar dat is allemaal in het verleden: miljaarrrr wat een fotoset maakte hij over de laatste dag(en) op de set van Twin Peaks.

Metenzonderbob

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Ooh, nostalgie! “Twin Peaks” was de allerbeste serie ooit. Naast “Wild Palms”, maar dat heeft niemand (niemand!) die ik ken gezien. Jij misschien?

 2. Lap, spoiler alert! Ik had het moeten weten voor ik begon te lezen hè. Dju toch… Ik ben volop bezig om het gat in mijn cultuur ter hoogte van Twin Peaks op te vullen — en dus nog bezig met seizoen 2.

  Nu proberen te vergeten dat ik dit hier gelezen heb. Ik ga alvast op zoek naar een flesje Rohypnol.

 3. Andy: Lees Dit Niet!!!

  Michel, er is geen Peaks meer na die aflevering. De laatste aflevering (die ik niet in detail ga beschrijven) eindigt met de gruwelijke cliffhanger, ongeveer zoals jij die hebt beschreven.

  En het is wél waar, er is nooit iets geweest waar ik meer kippenvel van heb gekregen dan TP, zefs terwijl ik dit nu schrijf.

  Northern Exposure ademde dezelfde noordelijke mystieke sfeer uit, maar veel luchtiger.

 4. Pingback: Again, the owls.
 5. Net seizoen 2 afgekeken. Michel, wist je dat er daarna nog een full length film is gemaakt? Ik ga ‘m dit weekend kijken en ik heb dus geen idee of hij verder gaat waar de serie eindigt, maar ik ben érg benieuwd. ‘Fire Walk With Me’ heet ‘ie in ieder geval, en hij is hier in Nederland vrijwel overal voor 10 euro te koop.

  En nog een tip voor eenieder die van plan is om de laatste aflevering van seizoen 2 ’s nachts in een pikdonkere kamer te bekijken, zoals ik zojuist: just don’t. Scary as hell.

  De man op die foto’s is trouwens Leland Palmer, niet Ben Horne 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.