iPhone, een maand of zo later

Het is eigenlijk niet zeer moeilijk: als er ooit een gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren echt klavier uitkomt voor die iPhone — misschien iets met tegelijk wat extra batterij erin en een mini-muis of zo — dan kan ik eigenlijk heel, heel lang zonder computer voort.

Zo goed is die iPhone: er zit internet op, er zijn applicaties voor vanalles en nog wat, het doet muziek en film en boeken en radio en spelletjes.

Een echt keyboard dus, misschien per Bluetooth, en een eenvoudige manier om met meer dan één computer te syncen. En dat zou het zowat moeten zijn: ik kan niet direkt op een ander groot gebrek komen.

Iemand?

12 reacties op “iPhone, een maand of zo later”

 1. Batterijduur. Althans, bij mijn 3G, wellicht dat dat bij het nieuwe model verbeterd is. Voor mij was het in ieder geval een reden om er een iPod nano bij te kopen, als ik m’n iPhone ook nog eens voor muziek zou gebruiken, dan zou ik ‘m 2x per dag moeten opladen.

 2. Prijs/Apple Tax, een minder gestroomlijnde ervaring onder Windows en geen multitasking. De laatste 2 zijn showstoppers voor mij, maar ik onderken dat ze met de 3GS verder een goed toestel leveren. Al denk ik nog altijd dat Android-toestellen de iPhone gaan bijbenen, maar daar zijt ge momenteel nog niets mee.

 3. Stowaway Sierra BT keyboard

  Op de afbeelding in de bovenstaande link is het wel met een VILIV of zoiets, maar het zou ook met Iphone moeten gaan

 4. Inderdaad, lees nu ook dat de iphone moeilijk doet. Zal dus wachten zijn tot Apple met een eigen brouwsel komt zeker?

 5. Keyboard en multitasking voor iphone en ik laat mijn HTC touch pro in de schuif. Zeker nu de tomtom app voor iphone (bijna) klaar is.

 6. Een applicatie die je eens moet uittesten is iNap Travel Alarm. Hiermee kan je indommelen op de trein en op tijd gewekt worden (a.d.h.v. GPS). Lijkt me echt iets voor jou. 🙂
  Heb zeker geen klagen over mijn iPhone en een extra toetsenbord is ook weer extra gewicht. Hoeft niet voor mij.

 7. Inderdaad, het ontbreken van een toetsenbord is het enige wat verhinderd dat ik echt ‘werk’ kan doen op mijn iPhone: aantekeningen nemen, stukken schrijven. Met het onscreen keyboard (en bijv. SimpleNote) blijft het behelpen.

  Copy-paste uit de laatste versie helpt al. Hiervoor was alles wat je met de iPhone deed one-off, maar nu kun je dingen kopieren en herhalen in andere applicaties. Grote winst.

  Op het laagste gebruiksniveau, dus zonder typen en zonder copy+paste, is het apparaat vooral gericht op consumeren, wat mails, webpagina’s, twitterberchichten. Eenrichtingsverkeer, niets al te serieus. Maar zelfs dat is beter dan wat ik daarvoor ook had op welke GSM of PDA dan ook.

  Op SxSW waren de fijnste dagen (ook voor mijn rug) dat ik mijn tas en laptop in het hotel liet en alleen met een iPhone, moleskine en oplader door het convention center liep. Het doet alles wat je nodig hebt en om op te laden steek je hem bij iemand in de laptop. Ook een mooie gelegenheid om een praatje te maken.

Reacties zijn gesloten.