Stand by for marathon?

Zonet van mijn moeder een hele doos Columbo meegenomen: 69 afleveringen, van 1971 tot 2003. Allemaal rippen en op de computer zetten en kijken, denk ik.

Ik was al bezig met de zooi van de kinderen — alle *bootlading* DVD’s — en nu komen die erbij.

Een eeuw geleden had ik al mijn DVD’s al omgezet naar filmpjes-op-de-computer, en ik herinner me dat het niet echt snel was, maar nu ik het een beetje in degelijke kwaliteit wil doen: godhemel wat gaat dat traag.

Misschien ligt het aan Handbrake? Misschien is het niet zo’n goed idee om software te gebruiken die praktisch nooit meer een nieuwe versie krijgt? Of misschien moet ik gewoon de hele DVD rippen?

Euh nee, toch niet: de hele DVD rippen zou in het geval van die Columbo-DVD’s willen zeggen dat ik ad vitam eternam elke keer ik een DVD in steek een minuut intro zou zien die ik niet kan skippen, en voor elke keer dat ik naar een aflevering wil kijken, eerst een boodschap van de Belgische/Nederlandse anti-piraateenheid van ook nog eens minuut moet zien dat ik niet kan skippen.

Urgh. En dus zit ik gelijk een idioot dingen te converteren. Een uur, is die Handbrake bezig, voor een uur en twintig minuten aflevering. Gelijk een idioot, ik: als ik er voortdurend mee bezig ben, en geen enkele keer vergeet de DVD te wisselen, en niet ga slapen, dan kan ik die 69 afleveringen in digitaal formaat op de computer hebben, met taalversies en ondertitels, op iets minder dan drie dagen.

Screen shot 2011-01-30 at 23.41.01.png

Oh, en als ik alle afleveringen van Columbo in DVD-kwaliteit, ruim gerekend een gigabyte per keer, van op het internet zou willen downloaden — gesteld dat ze te vinden zouden zijn, natuurlijk — zou ik ze op pakweg anderhalve minuut per aflevering kunnen binnen trekken. Zonder kijken of moeite, op minder dan twee uur, alle afleveringen ooit van Columbo.

Ik zou er evenveel voor willen betalen als ik voor de DVD-box betaald heb. Maar: niet mogelijk. Pech.

En dan vragen mensen zich af waarom er gepirateerd wordt. Oh hang on: misschien is het eigenlijk zelfs illegaal om DVD’s die men zelf gekocht heeft, op zijn eigen computer te zetten om zelf te bekijken op zijn eigen televisie?

Grmbl.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Allee jong, met DVDRIP gaat dat redelijk vlot hoor, je kiest wat je wil hebben, duwt op start en een half uur later (of zo) staat het zootje op je schijf.

    Naar een DIVXje coderen duurt natuurlijk wel langer.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.