De 24 uur van…

Die keer dat ik op het interwebs iets had besteld, en dat dat dan met zo’n 24 uur-dienst zou opgestuurd worden. Enfin ja, ik veronderstél dat het een 24 uur-ding is: als ik Taxistop 24h lees, dan ga ik ervan uit dat het mensen zijn die binnen de 24 uur leveren, of toch hun best doen om dat te doen.

En ze hebben een website waar ik een tracking number kan ingeven, zoals dat ook in de privésector is, dat ik mijn pakje kan volgen!

Gekocht de 10de ergens na middernacht, en wohow maat: al meteen een mail van Amazon dat mijn ding verstuurd is. Tegen 18u42 was mijn bestelling al in Charleroi!

En Daar bleef ze dan, zonder te bewegen. Okay, de 11de is een vakantiedag blijkbaar. Maar de 12de niet, en daar bewoog er niets. De zaterdag wordt er blijkbaar niet gewerkt, en de zondag natuurlijk niet. Maandag de 15de: geen beweging. Of wacht, toch wel: om 17u zegt de website “Het gewicht van uw pakket is gecontroleerd”. O RLY? Dat kon niet gebeuren in de loop van de vorige vrijdag of zo?

De 16de was ik ‘s morgens thuis, en kijk eens wat de website me zegt om 5u40 ‘s morgens (ja, ik was nog wakker)? “Pakket onderweg voor uitreiking”. Woohoo!

Ik heb, moet het gezegd worden, niemand gezien. En om 11u de 16de staat er “Pakket wordt opnieuw aangeboden”. O RLY? Voor een “opnieuw aanbieden” zou ik minstens een eerste keer aanbieden verwachten, nee? Of een briefje in mijn brievenbus?

Bon goed, ik zie vandaag geen beweging meer staan op de website — geen tweede “onderweg voor uitreiking” bijvoorbeeld, dus ik bel naar De Post, sorry, biepoowst. Ik krijg een bijzonder sympathieke meneer aan de lijn, die me om het tracking number vraagt en 25 cijfers later weet te bevestigen dat, euh ja, het pakket een tweede keer aangeboden wordt.

Of dat naar een ander adres kan? Nee sorry meneer, pakketten, dat moet altijd op hetzelfde adres komen. Ben ik vandaag soms thuis? Neen, dat ben ik niet. Ik vraag of ik dan niet best naar het postkantoor zou gaan om het ding af te gaan halen — ja, inderdaad, weet de man aan de telefoon, eigenlijk best wel.

Want, en houd u eens goed vast, want: ze leveren die pakjes niet hoor meneer, ge moet daar eigenlijk altijd om gaan. Mhu? Heb ik die mens helemaal verkeerd begrepen? Dat een pakjesdienst de pakjes niet levert? Blijkbaar wel, dus.

Morgen stuur ik Sandra erom. Met mijn identiteitskaart en een geschreven en getekende volmacht, een mens weet nooit. Het ding zal dan meer dan een week in het bezit van de 24-uur-dink geweest zijn.

Een slechter mens dan mij zou schamper zeggen dat ze er gelijk helemaal klaar voor zijn, voor die liberalisering.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Bpost is a shambles. 1DayFly.com werkt er tegenwoordig ook mee. Geen idee waarom, want doordat het over de grens moet, komt er sowieso een dag bij, terwijl alle mogelijke koerierbedrijven die ik al heb gebruikt, binnen de dag leveren. Maar ze blijven het uiteraard wel “Taxipost 24h” noemen. En terugkomen doen ze inderdaad niet, neenee. Niet thuis? Afhalen in het postkantoor, meneer. Herejezus.

 2. wij hebben zo vorige winter 14 dagen gewacht op een pakje. Waarvan ze achteraf zeiden dat het 2 keer zijn komen aanbieden op één dag (niemand gezien, mijn beide ouders waren nochtans thuis), geen briefje in de bus en toen we zo ongerust werden dat we begonnen navragen bleek het rustig bij de post te liggen verstoffen.
  Om bij te huilen

 3. Onlangs heb ik in Nederland een stuk speelgoed voor mijn dochter besteld: een skippy beest, een soort skippybal in de vorm van een konijn!

  De webwinkel: http://www.apekoppies.nl belooft het pakket binnen twee werkdagen bij u thuis te hebben en dat was het ook! Zelfs vanuit Nederland naar België! Superservice en leuk speelgoed!

 4. “ze leveren die pakjes niet hoor meneer, ge moet daar eigenlijk altijd om gaan”… Heu? Wat is dat voor logica? Als ze zo verder moderniseren bij de post schaffen ze allicht ook de postbodes af en moeten we zelf om onze post gaan in het postkantoor…

 5. Al mijn (vele) pakjes van amazon worden geleverd door Taxipost (ik ga er van uit dat dat hetzelfde is?). Het enige wat je moet doorhebben is dat als er staat dat het pakket geregistreerd is in Charleroi, dat het nog niet noodzakelijk in Belgie zit, maar dat het gewoon al in hun systeem ingegeven is (althans, dat lijkt me het meest logische). Pas eens het gewogen is, kan iker van uitgaan dat je het de volgende dag wel zal hebben.
  Nog nooit problemen mee gehad in ieder geval (als ik niet thuis ben, leveren ze het ofwel bij de overburen af, ofwel krijg ik een kaartje in de bus dat ik het de dag erna vanaf 10u mag ophalen op het postkantoor).

 6. Extra opmerking: dat ‘afhalen op het postkantoor’ is misschien vervelend, maar veel minder vervelend als wat ik hoor van mensen die sommige andere pakjesdiensten gebruiken: 3x ‘niet thuis’ (of dat nu waar is of niet maakt niet uit), en het pakje gaat terug naar afzender. Dan ga ik het toch liever ophalen in de buurt dan dat ik moet wachten tot het weer in Belgie raakt…

 7. Bij Amazon kan je toch standaard een leveringsadres (vb op het werk) ingeven dat niet hetzelfde is als je thuisadres? Wel nog nooit op .com gekocht, maar op .co.uk nooit problemen mee gehad.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.