24 uur later: Taxipost 24h sucks, serieus

Oh, het is nog niet gedaan met de miserie.

Ik werk overdag, ze weigeren het afleveradres te veranderen naar mijn werk, maar het maakt toch niet zoveel uit: een pak van 15 kilo, daar beginnen ze zelfs niet aan om het met de postbode mee te geven. En dus, zoals de meneer aan de telefonische helpdesk van biepoowst zei gisteren: dat ik er maar best in het postkantoor omging. En ja, zei hij, het ligt op dit moment op het Stapelplein, zeer zeker meneer.

Okay dan maar: Sandra was deze namiddag thuis, ik schrijf ze een volmacht, ik geef ze mijn identiteitskaart mee en de codes van de pakjes mee.

Ik was er niet bij in het postkantoor natuurlijk, maar het is blijkbaar in de soep gelopen. De pakjes liggen er allebei, zeer zeker, maar ze liggen klaar voor een tweede aanbieding, en dus kunnen ze niet meegenomen worden want ze liggen klaar om een tweede keer aangeboden te worden. Ah, da’s logisch. Als ze klaar liggen daar in die ruimte rechts van de loketten, dan kunnen ze niet aan de klant gegeven als die klant er zelf om komt, dat spreekt voor zich.

En wanneer zal die tweede aanbieding dan wel zijn? Ah, wel… van zodra er staat dat het klaar is voor tweede aanbieding, dan wordt het een tweede keer aangeboden hé.

Okay, maar er is helemaal geen eerste aanbieding geweest. En de meneer van de helpdesk heeft gezegd dat ze zo’n zwaar pak hoedanook toch nooit echt letterlijk aanbieden, geen eerste keer, laat staan een tweede keer. En, én, het staat al twee dagen op “tweede aanbieding”.

Ik vermoed dat de ambtenaar van dienst achter het loket een variante op “Ah ja mevrouw, dat is een probleem hé” zal gedaan hebben. Of een variante op “ha ja mevrouw, dikke pech hé”. Of iets in de zin van “kust mijn kloten, madam, we hebben nog meer dan 40 dagen voordat we geliberaliseerd worden, ‘t is nu niet het moment om lastig te doen”.

Enfin, hoe zat dat dan met die tweede aanbieding? Of die eerste? Ja, het zal misschien iets met die staking te maken hebben, dat ze dat pakje niet geleverd hebben. Is het eigenlijk wel normaal dat dat pakje al meer dan twee dagen zogezegd op tweede aanbieding staat? Tja, nu hebben ze een hele stapel met pakjes natuurlijk, met al die achterstallen. We kunnen u echt niet zeggen wanneer dat ongeveer zal zijn hoor, die tweede aanbieding.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Ook ooit meegemaakt: een briefje in de bus gekregen en meteen naar her postkantoor gereden. Helaas ‘mogen’ ze je pakje pas de werkdag na de eerste aanbieding meegeven, dus ik keerde van een kale reis terug. Terwijl het pakje IN MIJN ZICHT achter de loketbediende lag. “Regels zijn regels.”

 2. doet me heel erg denken aan die keer dat ik met statuten en al in een Postpunt stond en ze me de zending om de een of andere duistere reden niet mochten meegeven. Beste oplossing: ter plaatse dan bellen naar klachtendienst van De Post

 3. Wat Marc zegt: ik heb ook ooit ter plekke het nummer van de klachtendienst gevraagd, de pipo in kwestie zijn naam en nummer, en gebeld. Nog voor ze ginder oppakten, had ik mijn pakje.

 4. Ik heb ook niks dan slechte ervaringen met pakjes versturen en ontvangen via de post.
  Daarom dat ik, als het mogelijk is, meestal kies om iets meer verzendingskosten te betalen om het via DHL of UPS of dergelijke te laten opsturen.

  Zo bestelde ik dinsdag iets in Hong Kong en gisteren stond DHL aan de deur met het pakje. In de tussentijd werd ik via SMS op de hoogte gehouden waar het pakje zich precies bevond.

 5. Echt, dikken brol die post, ik ga volledig akkoord.

  Niet alleen krijg je je pakje niet mee, ze verzekeren je dat je het de volgende dag geleverd krijgt! (taxipost 24h). Gisteren was het om 11 uur hier waar ik woon, klaar voor ‘distributie’.
  heel de dag gewacht, niets… het is nu 11 uur en ik heb nog steeds de bel niet gehoord. ik ben echt HEEL ontevreden met de post. nog liever 3 dagen voor UPS, dan deze zever.

 6. taxipost en USPS : pakket waarde van de inhoud 63 USD of zo een 40 Euros , PRIORITY verzending op 26 Augustus door USPS kost 67 USD of bijna 45 Eu .. taxipost levert af na 4 weken !!! wat dacht je kostprijs nog eens 49.6 Euros bovenop .. moet er geen zand zijn en afgeleverd de 21ste septemeber n,a alle ombudsmannen in gank te zetten en de klachten diensten van post be en doeane op te bellen .. 2 dagen tijdsverklies om het uit te zoeken WAAR je kan reclameren ..

  lange leve depost !!! je word er 100 jaar als je er werkt en de doeane is nog beter daar word je 200 jaar om niets te doen !!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.