Taxipost 24h en bpost Gent, de soap

– Dag mevrouw, ‘t is in verband met Taxipost pakje nummer 323210090…744030 en pakje nummer 323210…020947030 (ja, ondertussen ken ik de nummers van buiten)

– Ah ja meneer, die worden opnieuw aangeb… oei, dat is precies al een tijdje hé meneer?

– Inderdaad ja. Men had me vorige week woensdag gezegd dat het zeker nog die week zou zijn, en vorige zaterdag dat het zeker maandag zou zijn, en vorige maandag dat het zeker woensdag zou zijn, en woensdag dat het zeker nog deze week zou zijn…

– Een ogenblikje meneer, ik bel even naar Gent Mail.

– Hallo meneer, er is in Gent blijkbaar een staking geweest en…

– Een staking van één dag? Waar men nu al tien dagen voor aan het inhalen is? Is dat niet een beetje vreemd?

– Ja meneer, ik weet het, maar ze zijn ook onderbemand, en ze doen hun uiterste best om in te halen…

– Dat is precies wat ik eigenlijk al tien dagen horen, dat ze hun uiterste best doen. Hebben ze u daar iets van prognose kunnen geven? Eén van die pakjes is een redelijk grote doos van 15 kilo of meer, kunnen ze dat daar niet zien liggen?

– Nee meneer, ze hebben daar nog verscheidene containers vol pakjes staan die ze moeten behandelen. Ze hebben mij gezegd dat ze daar echt niet naar één pakje op zoek kunnen in gaan.

Verscheidene containers? Dus er is eigenlijk geen enkel zicht op beterschap, begrijp ik dat goed?

– Ja meneer, ik kan u ook niet meer zeggen. Wilt u een klachtendossier openen?

– Zou dat iets uithalen, een klachtendossier?

– Tgo ja meneer, dan zou het toch sneller kunnen gaan.

– Had ik dan al vroeger een klachtendossier moeten openen?

– Ah. Ja, eigenlijk wel meneer.

(enige tijd later, ik heb mijn twee klachtendossiercodes op zak)

– En kan u nu een idee geven binnen hoeveel tijd zo’n dossier eigenlijk behandeld wordt? Wanneer kan ik daar iets van verwachten?

– Dat zou zeker vóór eind volgende week moeten zijn meneer.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. ben blij dat mijn leverancier een beroep deed op UPS,
  ik was niet thuis, heb dan op hun site het nummer van de bon ingevuld die ze in mijn bus achterlieten en ander leveringsadres gekozen, verwerking van de wijziging kunnen opvolgen en hup elders geleverd (weliswaar met weekend ertussen)

 2. Onlangs kreeg ik een berichtje dat het door mij opgegeven adres niet bestond. De firma was verveeld en stuurde me een berichtje dat De Post het niet kon bezorgen wegens onbestaand adres. Wij zijn echte internetkopers en aan het adres mankeerde niets. Ze hebben het dus nogmaals opgestuurd, op hetzelfde adres en nu kregen we het wel. Wat scheelt er met De Post ? Voor de webwinkels is dat een ramp, want zij mogen het wel uitleggen, terwijl ze er eigenlijk voor niets tussen zitten.

 3. Forget it M. Heb 2 klachtendossiers bij De Post lopen. NOOIT iets van gehoord, niets nada (ging nochtans over diefstal en al).

 4. Sedert ik bij de post herhaaldelijk klacht ben beginnen indienen voor het niet ontvangen van mijn humo, krijg ik zowat nooit nog een humo. 1 keer een envelopke met een postzegel erin ter compensatie, dat is’t. Bij de post beweert men dat men de humo uit mijn bus steelt. Je zou dan denken dat de postbode, na het ontvangen van een klacht, wetende dat die uit de bussen worden gestolen, extra aandacht zou besteden bij het bussen van die humo? Maar nee. Die humo (en de rest van mijn post) wordt gewoon dubbel gevouwen en in de klep gestoken, de helft er nog uitstekend, smekend om eruit genomen te worden.

  En concerttickets, die laat ik nu al naar ‘t adres van mijn ouders opsturen want daar zijn er ook al een paar niet van toegekomen.

 5. Heb deze week nét hetzelfde meegemaakt. Taxipostpak van ettelijke kilo’s dat op dinsdag 23/11 in Gent is toegekomen. Mijn vrouw is gisteren (maandag 29/11) de hele dag thuisgebleven en volgens de trackingapplicatie zouden ze om 12u30 zijn langsgeweest, terwijl mijn vrouw naast de deur zat te wachten!!!!!! Er was niet eens een briefje, ze liegen dus zelfs gewoon! Bij Taxipost zeggen ze: “ge moet toch eens in Gent vragen, daar moet er “iets” zijn misgelopen”. Nu weet ik dus dat klagen geen nut heeft. Had enkele jaren terug al eens en gesprek met de Postmeester in Gent 1 over het feit dat ik “gewone” brieven regelmatig een week later dan normaal ontvang. Zijn antwoord toen: “we doen ons best meneer, maar we hebben niet genoeg volk, ge moogt anders eens komen kijken…”. What the fuck??? Michel, ik heb goeie contacten, mocht je hiermee samen naar de media willen stappen!

 6. Ik schreef het al op een vorig postje. Mijn pakje werd teruggezonden naar het bedrijf omdat mijn adres niet bestond volgens de post. Het bedrijf nam contact met me op, stuurde het(zelfde) pakje nog eens terug, op nog es hetzelfde adres. Dus heeft het bedrijf in kwestie minstens 2 keer de portkosten moeten betalen.

 7. heb iets gekocht twee topjes heb toch twee weken moeten wachten de reden werdt terug naar de eigenaar gestuurd want der was een topje verdewnen gewoon kapot gescheurd

 8. hier is onze postbode te lui om aan te bellen , met gevolg een belangrijk pakje die uiterst vandaag in mijn bezit moest zijn , moet nog eens 24u wachten domme klojo’s ,

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.