Taxipost 24h: postscriptum

Screen shot 2010-11-19 at 08.45.34.png

– …en nu zie ik al drie dagen na elkaar dat het pakket op “wordt opnieuw aangeboden” staat. En mijn ander pakket idemdito.

– Ja meneer, de postbode zal dan langskomen en het pakje opnieuw aanbieden.

– Hebt u enig idee wanneer dat zal zijn?

– Nee meneer, dat kunnen wij niet zeggen.

– Okay, kan ik dan niet meteen het pakje komen afhalen? Ik ben de 16de speciaal thuisgebleven omdat ik het pakje verwachtte — zal het dan vandaag toekomen volgens u?

– Nee meneer dat denk ik niet, ze hebben veel achterstand met die staking. Dat is ‘s morgens dat ze langskomen, dus het zou er al op gestaan hebben.

– Zal dat zaterdag zijn, denkt u?

– Oh nee meneer. Ze werken in Gent tegenwoordig strikt hun uren, geen minuut vroeger of later, met al die overlast hé meneer.

– Zal het dan misschien in de loop van volgende week zijn?

– Ja meneer, dat kan ik u niet zeggen. Ze hebben echt wel veel achterstand hoor meneer, met die staking.

– Moet ik dan volgende week elke voormiddag thuisblijven en hopen dat ze langs zullen komen?

– Oh, maar het kan ook in de namiddag zijn hoor meneer.

– Het is een pakket van 15 kilo, zal de postbode dat dan wel meenemen op zijn fiets?

– Nee meneer, dan gaat hij met een wagentje komen. Maar ze hebben veel achterstand met de staking. Ze zullen dan een briefje in uw bus steken, dan kan u erom gaan bij de Post.

– Kan ik dan iedereen werk besparen, dat ik gewoon zeg welke twee pakketten ik zal komen afhalen? Dan moeten die niet verstuurd worden, maak ik het werk gemakkelijker voor de postbode, heeft die twee pakketten minder te doen, twee briefjes minder te schrijven, en kan ik er vandaag al om gaan?

– Nee meneer, dat kan niet. De pakketjes moeten een tweede keer aangeboden worden. Ze hebben teveel pakjes liggen om er daar één of twee uit te halen.

– Okay, kunnen die dan op een ander adres aangeboden worden? Ik ga toch niet elke dag thuis blijven zitten?

– Nee meneer, pakketjes moeten afgeleverd worden op het adres waarop ze afgeleverd moeten worden.

– Ik heb geen zin om me kwaad te maken op u, mevrouw, maar heeft het zin om ook maar iéts te proberen doen?

– Nee meneer, ze hebben echt wel veel achterstallig werk met die staking. En ze werken echt hun uren nu.

– …en dus gaan ze nu in stiptheidsactie omdat ze teveel werk hebben, waardoor ze nog meer achterstallig werk krijgen en ze misschien binnenkort nog eens in staking gaan omdat ze te veel werk hebben wegens de vorige staking en de stiptheidsactie?

– Ja meneer. Ik kan altijd een dossier openen voor u.

– Zal dat iets uithalen?

– Nee meneer, ik vrees ervoor.

Doe mee met de conversatie

22 reacties

 1. In hun verdediging: ik heb er meer dan anderhalf jaar (als consultant) gewerkt, bij De Post, dus ik kan er mij wel iets bij voorstellen.

  Ze moeten altijd maar meer dingen doen, altijd maar meer doelstellingen halen en altijd maar meer vaak onzinnige procedures volgen, waar ze zelf geen grip op hebben.

  Er is ook een strikte scheiding tussen mail (de postbodes) en retail (de mensen aan het loket), dus als een paket zich bij Mail bevindt, is het waarschijnlijk quasi onmogelijk dat iemand uit de Retail daar gaat aan prutsen. Het zou me zelfs niet verbazen als dat twee volledig verschillende computersystemen zijn, die niet in het minst op elkaar afgestemd zijn.

  Voor de mensen op het terrein: zij kunnen er grotendeels niet al te veel aan doen, uitzonderingen daar gelaten. ‘t Is in de hele organisatie dat het schort, vrees ik.

 2. Maar de overheid zorgt er toch maar voor dat de mensen werk hebben, hé, zo. En door het absenteïsme worden zelfs nog wat meer mensen aangenomen, want anders is er teveel werkdruk. Laten we vooral dankbaar zijn, niet? Leve het socialisme!

 3. Deze week ergens een lezersbrief gelezen over iemand die een mailing wou doen naar alle inwoners in zijn dorp – mocht echter niets afgeven in plaatselijk kantoor maar moest daarvoor naar (het verre) Antwerpen om die mailing af te geven waarop ze dan zijn spullen naar het postkantoor in zijn dorp gaan sturen om dan uit te delen.
  La Belgique, c’est toujours un peu l’Afrique!

 4. En die mop over alle gepensioneerden die massaal voor een gesloten deur stonden omdat ze allemaal naar het enige postkantoor (met veiligheidsglas) in Gent werden gestuurd (door BPost) om hun pensioen af te halen is een instant klassieker geworden: prompt ging het loketpersoneel de hele dag in staking omdat ze de toeloop niet aankonden.

 5. Per telefoon kom je tegenwoordig terecht op de Groenplaats in Antwerpen, zo merkte ik toen ik (net na de herdoop in biepost) gewoon mijn plaatselijk postkantoor wou bellen, met een vraag voor mijn plaatselijke postbode. Daar had men op de Groenplaats geen antwoord voor natuurlijk, en even doorverbinden is uiteraard uit den boze nu dat er een ‘efficient’ centraal call centre is.

  En dit na het meest labyrintijnse telefoonfiltersysteem dat ik ooit heb moeten doorwroeten (7 niveaus als het er niet meer waren) voordat ik eindelijk een mens aan de lijn kreeg.

  Dat is dan de vooruitgang en vernieuwing die men zo trots adverteert…

  (Gelukkig kwam ik onderweg mijn postbode een uur later een paar straten verder tegen.)

 6. wat dan te denken van de 2 Werchtertickets (voor de zaterdag) die ik deze zomer voor veel geld op ebay verkocht, de maandag aangetekend verstuurde en die na een toerke door gans Vlaanderen op vrijdag eindelijk aangeboden zouden worden (volgens de trackingcode)=> de koper is de vrijdag express thuisgebleven, maar de postbode had niets mee en tegen ‘s middags stond op de site: “terug naar afzender” grrrrrr
  Dus de maandag erop – toen Werchter al gedaan was- zaten die tickets weer in mijn brievenbus …
  Volgende keer verrij ik desnoods een naftebak om die persoonlijk te gaan bezorgen !

 7. Mijn pakketje van Amazon is al van 5/11 “electronisch geregistreerd” Ik heb aan Amazon alvast gesuggereerd om Taxipost te dumpen.

 8. Hallucinant als je het als verhaal leest. Goed voor een kleine hartaanval als het ook eens beleefd. Bij mij worden verkeerde kranten in de bus gedropt zonder dat je iemand kan bereiken om er iets over te zeggen, en het is dan natuurlijk toch altijd te laat. Bijlagen vallen eruit, blijkbaar voor ze mijn brienvenbus bereiken. Mijn postbode die ondertussen van bpost de naam postman heeft gekregen en die soms een vrouw is werkt 4/5. Op woensdag moet ze vervangen worden. Dat is al een paar weken niet gebeurd. Kon de ronde niet aan, post werd niet aangeleverd. Als de volgende dag 11 november is ben je gezegend. Bellen naar het centrale nr helpt inderdaad niets. Sommigen willen gewoon niet doorverbinden met het postkantoor dat je vraagt. Ik vermoed dat de heer Thijs even experimenteert. Als er niet teveel klachten zijn, gaan we dat in de toekomst gewoon invoeren. Post om de twee dagen. Om te eindigen nog eens terug naar Huug zijn commentaar. Ik heb de ombudsvrouw post gebeld en wettelijk moet een pensioen ten huize uitbetaald worden. Dat heeft ze voor mij geregeld en ‘s anderendaags stond de postman hier met een gezicht op onweer en het pensioen van pa in een tafel vol coupures van 20 euro. Kwestie van stil protest waarschijnlijk.

 9. @Martin: bij de uitbetaling van het pensioen aan huis heb ik toch enkele bedenkingen, waarom vragen mensen anno nu daar nog steeds om? Al dat geld in huis is toch niet veilig en wat ga je er dan mee doen? In coupures van 20 de huishuur, gas, electra & water, telefoon en tv hoogstpersoonlijk cash bij de resp. aanbieders gaan betalen? Neen toch.
  Dus waarom kan dat pensioen niet gewoon op de zichtrekening gezet worden? Toch niet omdat die mensen zo blij zijn om de postman eens om de maand te zien? Als dat alles is wat ze hebben aan sociaal contact en ze daar BPost voor nodig hebben, dan is dat toch wel héél erg.

 10. @Huug, Martin hier.(via partner) Ik las in een kwaliteitskrant dat er nog 17000 gepensioneerden in dat geval zijn. Om diverse redenen waarschijnlijk. Het gaat om mijn vader van 88 en die woont in bij ons. Net zoals Michel kon ik met zijn identiteitskaart en een volmacht niet aan het geld geraken. En de rekeningen betaal ik gewoon met online banking. Ook zoiets. De facturen komen op mijn vaders naam toe en ik betaal. Daar heeft nog geen enkele instantie over geklaagd. Als de factuur maar betaald is. En dat pensioen is nu ook weer niet zo groot dat ik iemand van Brink’s zou moeten inhuren om het te bewaken.Zijn laatste wedde trouwens ook niet. Hij heeft nooit een zichtrekening gehad en hij zal er nooit één hebben. En wat dat sociaal contact betreft. De postman of vrouw maakt daar deel van uit, maar misschien moet ik die stelling wel herzien.

 11. Datum Tijdstip Status Plaats

  17/11/2010 23:09 Vertrek uit het uitwisselingskantoor UNKNOWN

  Hier de informatie van het sinterklaas pakketje dat onderweg zou moeten zijn. Prachtig vind ik de info: Vertrek uit het uitwisseling kantoor Plaats: UNKNOWN !!!!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.