Njam

Wat een ongelooflijk veelbelovende zender, eigenlijk, Njam.

Nagel aan de doodskist van mijn nachtrust ook, vooral dan in combinatie met Yelo: ik blijf gewoon uren aan een stuk kijken.

Roger Van Damme en zijn Zeeuws accent en zijn desserten! Peppe Giacomazza en zijn machtige echte Italiaanse keuken! Manuel Wouters en zijn cocktails! Thierry Thys en zijn flinterdunne cirkeltjes! Johan Segers en zijn wilde lokken!

Ik hoop dat ze nog veel, veel andere koks en vakmensen van hier kunnen strikken. En dat ze het niveau houden zoals het is: vlot, professioneel, mooi decor, mooi gefilmd. ‘t Is televisie van internationaal niveau, vind ik.

En een degelijk begin van website ook.

Goeie, van Studio 100.

‘t Is nog afwachten of ze het kunnen zonder reclame houden — die ene van AEG is tot nog toe al wat ik zag, en als er product placement is, is het érg subtiele product placement. Zouden ze misschien kunnen overleven op de boeken die ze zullen maken?

En ‘t is ook nog afwachten wat het geeft eens ze dingen gaan doen met het publiek, wedstrijden en zo.

Ik hoop alvast dat het eind volgend jaar een kijkcijferkanon wordt. En dat ze dan, Studio 100-gewijs, aan een imperium beginnen van kookzenders in heel Europa.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. De Belgische producties toren er echt wel bovenuit, al was het maar omdat de aangekochte vaak als gedateerd aanvoelen. Thierry en Roger zijn inderdaad heel straf. Recepten op chef zoeken, en “print recept” zou wel handig zijn op de website, maar potdorie goed bezig. Toch ook maar eens een post aan wijden.

  2. Mocht ik ooit deelnemen aan Blokken en Ben Crabbé zou naar mijn hobby’s vragen, ik zou zeggen: “passief koken” 🙂 Goed gemaakte kook-tv, met échte gepassioneerde koks, is inderdaad de max.

  3. Ik ken de namen niet, maar ik vind die vis-chef met zijn oude verweerde kop de max. Als je hem tegenkomt in zijn restaurant zou je gaan lopen, je zou denken dat hij met een woeste brul en een geweldig groot mes achter je aan komt. Maar hij is zo delicaat met die vis en hij legt het zo geduldig uit.

    Die Franse zenuwpezen daarentegen mogen ze van mij koken in een court-bouillon en uitbenen.

  4. Ik heb het gevoel dat kook-tv al over zijn hoogtepunt heen is, zeker sinds de crossover met reality. Maar misschien kunnen ze er nog een jaartje uit puren; dan moeten ze wel snel zijn met die reclame.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.