Op reis!

Ik kreeg een brief van de tot nog toe nog altijd Belgische Staat: dat de belastingen mij geld terugbetalen!

‘t Is geen massaal groot bedrag, maar ‘t is wel onverwacht genoeg dat het Meteen Kan Uitgegeven Worden: het internet naar boven gehaald, Excel opengetrokken, plannen gemaakt en geldsommen naast de plannen gezet, om op vakantie te gaan met de familie.

Sinds de kinderen geboren zijn, zijn we welgeteld één keer een kleine week op vakantie gegaan: een El Cheapo all-in, waar we met z’n allen dag in dag uit naast een zwemdok hebben gelegen. Het had net zo goed in Zimbabwe of Nieuw-Zeeland of Center Parks Zomergem kunnen zijn, voor wat we er aangevangen hebben.

Nu zijn de kinderen allemaal wat ouder, en is het al wat haalbaarder om iets minder, euh, passief te doen. En dus vandaar: het internet erbij.

Lang moet dat niet duren, zo’n vakantieplanning: een uur later zijn we er min of meer uit. We wilden terugkeren naar Ierland, onze ongeveer eerste en enige vakantie samen, dertien jaar geleden, dat stond vast. We hebben gekeken naar vliegtuig+huurauto, maar dat kwam op minstens 4000 euro uit, bijna drie keer zoveel als de optie met eigen auto en ferries.

Dit is het geworden, voorlopig:

 • Vertrek in Gent, met de auto, op 30 juli om 6u.
 • Calais naar Folkestone met de trein: 30 juli 10u00-10u40.
 • Naar Pembrokeshire National Park rijden, daar wat rondhossen, overnachten in The Old School Hostel.
 • Rustig naar Fishguard rijden, ferry naar Rosslare: 31 juli 11u-13u.
 • Van 31 juli tot en met 9 augustus: rondrijden in Ierland. Cork? Ring of Kerry? Geen idee, we zien wel. B&B en/of hostels, we zien wel. Misschien dat we er een paar op voorhand reserveren, misschien niet.
 • We keren naar Engeland terug vanuit Dun Laoghaire: ferry naar Holyhead, 10 augustus 13u15-15u14.
 • En dan hebben we vier dagen in het Verenigd Koninkrijk. Misschien langs Chester, Worcester, Gloucester, Salisbury? Geen idee!
 • Terugkeren: Folkestone-Calais, 14 augustus 18u00-18u40, terug in Gent rond pakweg 21u.

Ha! En nog eens: ha!

Screen shot 2011-01-27 at 23.11.32.png

Pas op, niet dat het allemaal al vast staat: we moeten nog de tiketten kopen. Maar eigenlijk zouden we dat allemaal kunnen doen morgen, eigenlijk.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Inderdaad. Als je die scherpe bocht na Q naar het noorden neemt ipv het zuiden, kom je een uurtje later in het Lake District. Engeland is sowieso een mooi land, maar die hoek is fabelachtig. Ook hopen te zien en bezoeken mocht het er toevallig eens regenen. Alleen vrees ik dat je met vier dagen niet zal toekomen… 🙂
  Aanrader is de victoriaanse stoomsloep vanaf Bowness (iirc) over Lake Windermere met stoomtrein aan de overkant.
  Veel plezier & goede reis!

 2. Geachte Heer,

  mijn dank voor deze zeer nuttige informatie die me zeker van pas zal komen in mijn secundaire activiteit als nachtelijke inbreker.

  Hoogachtend,

  Marc E.

  Tags: onvoorzichtigheid / digitale media / mensen met slechte bedoelingen lezen mee / even nadenken toch 😉

 3. Zelfs B&B’s hebben tegenwoordig vaak gratis wifi. Je kan makkelijk van dag tot dag boeken, in functie van weer en goesting.

  Enkel Ferry’s zijn meestal merkelijk goedkoper als je even op voorhand boekt.

 4. Als jullie het allemaal met jullie eigen auto doen: zorg dat je pechverhelping hebt in Ierland, inclusief voldoende grote vervangwagen als uw eigen auto voor onbepaalde tijd buiten strijd moest zijn.

 5. Ierland is geweldig! Wij zijn er nu twee keer geweest en één keer in Noord-Ierland, op familiebezoek. Deze Paasvakantie gaan we opnieuw.
  Wat ik het allermooist vond in Ierland is Dingle, the Cliffs of Moher en the Burren (iets boven Shannon).
  Te mijden is Tramore, een triestig kuststadje onder Waterford.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.