Kwisserken kwies

Het was nog eens quiz in de Bal Infernal, en we zijn eerbaar vijfde geworden in een eigenlijk wel moeilijke quiz met een eigenlijk wel sterk deelnemersveld.

De eerste ronde was al meteen perfect: 10 op 10! We wisten dat Amalia prinses van Oranje is, wat een 419 scam en een gambiet is, dat Togo een acteur is in CSI Miami. En we wisten een afgruwelijke Italiaanse cover van Liberian Girl te herkennen.

De tweede ronde was minder: 8 op 10. De Atacama-woestijn kenden we, Airplane! en driehoeksverband ook, maar we verwarden Kirchner met Videla en Jimmy Frey met, euh, ik denk John Terra. De derde ronde was nog iets minder: 7 op 10. Bunga bunga, verglades, Volume 1 op Radio 1, electrolyt kenden we, en zuiver toevallig hadden wij hier vorige week nog saltimbocca gegeten en wist ik dat ook, maar er was een onnoemelijk moeilijke muziekvraag, we hadden Roodvonk in plaats van Roodhaar voor de vriendin van Storm, en we twijfelden tussen Limelight en iets van Fellini voor een stuk filmmuziek dat verdorie gewoon Lara’s Theme van Dr. Zhivago was:

In de vierde ronde deden we hetzelfde: 7 op 10. die kerel in Tucson had een Glock, Hassidim zijn die gasten met pijpekrullen, Kevin Bacon, Striptease, Martell, Gonzalez waren allemaal geen probleem, maar andermaal een ondoenbare muziekvraag, een plant die we niet kenden (speenkruid begot), en Elfquest in plaats van HeroQuest geantwoord, en het was beklonken.

De fotoronde was echt aartsmoelijk, vond ik. Zes op tien. Bah.

In de laatste ronde hebben we ons echt wel goed herpakt: 9 op 10, met niet voor de hand liggende antwoorden. Ik weet meestal meestal veel te weinig naar mijn goesting, maar nu wist ik van ikweetnietwaar wat stearine was, dat er naar Kandahar gezocht werd als stad in Afghanistan en dat er naar Caravaggio gezocht werd als schilder. Ine wist de hoofdpersonages van The Little Mermaid, Peter wist Jempi Monseré, we wisten dat de trappenpiramide van Djoser was en dat er naar Stagate gevist werd, Dimi herkende meteen Mungo Jerry — alleen dat een “Duitse komma” blijkbaar een andere naam is voor /, dat wisten we niet.

All in all: behoorlijk in orde. Tee hee.

update: en ondertussen staat de analyse ook online

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Aan de quiz in de Bal Infernal doen wij eigenlijk niet meer mee, veel te moeilijk. Sowieso halen wij praktisch nooit 10/10 op een ronde.

    Uiteindelijk is dat toch een meer dan behoorlijk resultaat?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.