Botchka: allen daarheen

Het beste eten ter wereld kan er degoutant uitzien als het in het donker geflitst wordt met een telefoontoestel.

photo-4.JPG

We moesten na onze esbattementen in Rusland nog eens dringend écht Russisch gaan eten: in Rusland zelf was het er niet echt helemaal van gekomen. Ik dacht in eerste instantie om dat in Gent te doen — we waren ooit eens gaan eten in een huiskamer waar man en vrouw Russisch eten en Russische muziek deden, maar dat, en het andere Russische restaurant in de stad, zijn er ondertussen mee opgehouden.

Internet ter hulp, “russisch restaurant belgië” aan Google gevoederd, en naar het eerste resultaat dat er degelijk uitzag getrokken.

Ik ga niet zeggen dat we vrijdag het beste eten ter wereld hebben gegeten, maar toch: het was heel, heel erg goed. Neem op in uw adresboeken: restaurant Botchka (opgelet, website maakt onuitgevraagd lawaai), in het verre Kuurne.

Decor: generische Russisch-Oekraïense kitsch, meer balalaika en hout en matrioshka dan strikt gezien noodzakelijk. Atmosfeer: sfeerlicht en Russische muziek. Volk: geen. Serieus, we zaten daar de hele avond met twee mensen in een leeg restaurant, en ik kan me niet inbeelden waarom.

photo-5.JPG

We zijn gegaan voor de Russische tafel: in principe aperitief, soep, twee hoofdschotels, wijn en koffie, maar wij hebben aperitief en wijn vervangen door een fles goeie vodka, en de baas van het etablissement heeft er ons een dessert bijgegeven.

Blini met vier soorten viseitjes als amuse-gueule, en dan meteen aan het stevigere werk begonnen. Aangezet met een kom borsjt waar anderhalve persoon een maaltijd zou aan kunnen gehad hebben. Een luxeversie, met bieten en rapen en aardappelen en ajuinen en bonen en godweetwatnogallemaal van groenten, en rundsvlees en zure room.

Twee hoofdgerechten: pelmeni (gehakt in deeg, een soort pierogi of ravioli met erg dun deeg) en een interpretatie van boeuf Stroganoff in een uitgehold brood. Beste Stroganoff die ik al ooit gegeten heb, mijn kop eraf als het niet waar is, en een eind beter dan die die we in het paleis van de man zelf in Sint-Petersburg aten.

Dessert: ijs met warme kersen in krisch, en een matrioshka van witte chocolade.

Geen gastronomie, maar gewoon, degelijk klaargemaakt, lekker, sympathiek eten.

Totaalkost voor de avond: 72 euro, en als we dat per persoon hadden moeten betalen zou ik het nóg spotgoedkoop gevonden hebben.

4 reacties op “Botchka: allen daarheen”

  1. Ik kwam er gisteren toevallig voorbij. Eten met stemmingsmuziek maakt mij een beetje wantrouwig, maar misschien is dat verkeerd.

Reacties zijn gesloten.