‘t Zal een les zijn voor het leven

Zelie heeft sinds een paar maand een GSM.

Ze heeft een heel telefoonboek staan van contacten, ze maakt foto’s, ze maakt filmpjes, ze speelt spelletjes: misschien geen echte power user, maar dan toch een gevorderde gebruiker.

‘t Is een telefoon die kuren heeft: valt regelmatig stil, doet zeer vreemde zaken — een Samsung Galaxy denk ik.

Onlangs was hij finaal vastgelopen: niets reageerde nog. Naar de winkel, ze gingen hem opsturen, een tijdje later teruggekeerd, en wat blijkt: de telefoon werkt volledig anders dan hij begin deze week werkte. En oh ja, hadden ze dat niet gezegd op voorhand juffrouwtje? We hebben hem helemaal gewist, haha.

Alle filmpjes van deze vakantie weg, alle foto’s, alles. Zelie was, ik moet het niet zeggen, serieus overstuur.

Ze zal voortaan dus wel back-ups nemen, vermoed ik — maar ik vind het dus wel geen manieren van die winkel.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Zelfs als er enkel een reparatie aan de hardware nodig is durven ze vaak toch nieuwe firmware installeren en een complete wipe doen. Is gebeurd bij mijn vriendin haar gsm, die had een gebarsten scherm. Gelukkig heeft die al haar contacten op haar simkaart staan en was de telefoon nog niet zo oud. Uiteindelijk was ze dus niet veel kwijt. Anderzijds is het vrij normaal bij softwareproblemen. Wipen en opnieuw installeren duurt veel minder lang dan het probleem zoeken en oplossen. Zeker bij smartphones is het onbegonnen werk om alle system settings, applicaties, applicatiedata (mail, sms, soms ook video of foto) te backuppen, als reparateur.

  2. Als het een Android is dan heeft ze een backup van contacten en mails etc in de cloud – gmail he.

    En foto’s en films en zo worden op de sdcard opgeslagen, en een reset van een android komt niet aan de sdcard, dus heeft ze misschien een helemaal nieuw toestel gekregen, maar dan nog moet je toch eens de sdcard checken…

  3. Vind het kl0te voor Z, maar ik kan ergens wel de winkel begrijpen m.n. 1) back-up maken van content & instellingen is véél werk en 2) kan aanleiding geven tot de nodige privacy-klachten.

    Daarentegen vind ik wél dat ze minstens op voorhand moeten verwittigen dat ze de GSM zullen leegmaken. En dat op een duidelijke wijze (niet ergens weggemoffeld in alg. vw.).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.