Cadeaubonperikelen

Cadeaubons: ‘t is een gemak soms, maar ‘t is ook een ongemak soms.

Ik heb gisteren — hoera! — totaal onverwacht cadeaubons gekregen.

Eén van Amazon.co.uk, en een setje van Foto Konijnenberg. Uitstekend, natuurlijk, vooral ook omdat het, ahem, redelijk wat was van bedrag. En dan ga ik naar Amazon.co.uk en klik ik aan wat ik al een eeuw wil kopen maar waar ik de uitgave gezinsbudgetgewijs niet kon verantwoorden, duw ik op de checkoutknop, en…

Kent ge dat? Iets dat al gekozen was, zorgvuldig afgewogen tegen veel andere alternatieven, met liefde in de boodschappenmand gestoken, en dan blijkt bij de checkout dat het alsnog een maand zal duren voor het verscheept kan worden, of dat het alsnog niet op voorraad is? Ooooooooh als ik iets in mijn hoofd al gekocht heb, en ze zeggen mij dat het niet meteen kan verstuurd worden, ik zou er de muren van oplopen.

Ik duw dus op de checkoutknop, en… aaaaaargh! Item wordt niet geleverd buiten UK!

Tussen nijdig, wanhopig, spinnijdig en kwaad, was ik. Aaargh cadeaubons voor Amazon UK in plaats van voor Amazon DE, aaargh! Aaargh! Aaaaargh!!!

Ui miserie en met een half hart — groene nijd knaagt aan mijn maag — gezocht naar alternatieven voor wat ik gekocht had. Spatels en messen: aaaarrggghhhh ze verzenden niet buiten het Verenigd Koninkrijk. Potten en pannen: aaaargh idem.

En van vorige cadeaubonperikelen met Amazon.com weet ik dat Amazon Gift Certificates voor geen halve centimeter uitwisselbaar zijn. Amazon.com: uitgeven op Amazon.com, pech. Amazon.co.uk: niet geldig in Amazon.fr of Amazon.de, pech. En als ge dan electronisch materiaal of voedsel wilt kopen: pech! Pech! Pech!

Gedegouteerd Amazon dichtgesmeten, en uit armoe met mijn tweede set cadeaubons naar Konijnenberg gegaan. Een schone nieuwe statiefkop gekocht:

Screen Shot 2011-10-22 at 14.44.12.png

Ik ben zeer tevreden van de oude (een Manfrotto 488 RC0 die ik op een Neotec 458B vijs), maar zo’n kogelding is absoluut onhandig om filmpjes mee te maken. Van mezelf zou ik niet zo snel een nieuwe kop kopen, maar als het cadeau is…

(Negentiende-eeuwse manier van cadeaubons doen trouwens, daar bij Konijnenberg: als het via internet aankopen is, moet het bedrag min het cadeaubonbedrag overgeschreven worden met de bank, en dan moeten de cadeaubons per post naar Holland verstuurd worden, met een briefje erbij waarop de bestelcode staat. Zucht.)

Afijn. Ik ben dan nog eens teruggegaan naar Amazon, om nog eens te kijken naar mijn bijna-maar-dan-toch-niet-nieuwe-keukenmachine.

Oh.

Hang on.

Dat ding wordt –via Amazon– verkocht bij meer dan één handelaar. En de prijzen variëren nogal, en de shipping conditions ook.

Ahem.

Een kwartiertje en een paar handelaars later ben ik op een zot uitgekomen die belooft gratis te verschepen, ook naar België. En die er nog zo eentje op voorraad had:

91065.jpg

Winkelen met andermans geld is wijs.

9 reacties op “Cadeaubonperikelen”

  1. Via Borderlinx kan je alsnog dingen uit de UK naar hier halen die anders niet opgestuurd worden Michel… al gebruikt. Kost iets meer, maar niet onoverkomelijk als je het persé daar zou willen kopen.

  2. De firma van de echtgenoot hier heeft een afdeling in de UK (en dat komt hier soms wel van pas). Mijn bestelling komt dan met de camion mee naar hier.
    Veel plezier met de aankoop!

  3. Het plezante van Kitchenaid is dat ze het garantiegewijs gratis bij je thuis laten ophalen en twee dagen later terug afleveren.
    Ook als je het in een buitenlandse store gekocht hebt.
    Ook als achteraf blijkt dat het defect uw eigen schuld was…

  4. Mag ik nu eens heel curieus zijn? Loont het de moeite om hem via Amazon.uk te bestellen? Want ik wil er ook ene!

Reacties zijn gesloten.