Amazon.com en co.uk, cadeaubons en een folieken

Mhuhuhuhu. Ik had helemaal onverwacht een cadeaucheque gekregen voor Amazon. Cadeau! Geld uitgeven maar dan gratis! Hoera hoezee!

Dilemma’s: dure boeken kopen? Standbeelden? Messen? Etenswaren? Machines? Speelgoed?

Ik had een hele lijst aangelegd van allerlei, toegevoegd, geschrapt, weer toegevoegd, aangepast, mezelf gezegd dat ik wel iéts mocht bijleggen als ik toch een cadeaudink had, er dus dan maar wat bijgedaan, dan mezelf gezegd dat het niet opgaat om dubbel zoveel bij te betalen als die cadeaubon en er dan maar weer alles uitgevogeld en naar iets redelijkers gezocht, en dan uiteindelijk naar de checkout met mijn virtuele cadeaubon in mijn klamme handjes.

O ramp! Een cadeaubon van Amazon.com is niet bruikbaar op Amazon.co.uk!

Aargh! En al wat ik wou kopen, kon niet verscheept worden vanuit de VS! Ze gingen van “We are not able to ship this item to your default shipping address” — bijna alles wat electronisch is of voedsel of gelijkaardige, awoert. En al wat wél verscheept kon worden vanuit de VS, was veel goedkoper in Europa wegens geen transportkosten! Kindle-dingen dan maar? Nope: als Europeaan kan ik in de VS enkel die dingen kopen die ik in Europa ook kan kopen, awoert!

Ik was gisterenavond laat geëindigd met een groot beeld van Dagon zoals gezien door H.P. Lovecraft:

411pgWSUY-L.jpg

…maar toen bleek het onmogelijk voor een redelijke prijs binnen een redelijke termijn te verschepen, en bedacht ik dat ik nu al geen plaats had om al mijn andere postuurkes te zetten. En dan werd het een hele boodschappenlijst vol comics. En dan was dat ook al zo duur om te verschepen.

Ik zat er al wat mee in, maar hey: het interweb is er om oplossingen te vinden. Gisterenavond op zoek gegaan naar iemand die voor hetzelfde bedrag iets zou willen kopen en die er niet mee inzit dat het in de VS is, en die in ruil daarvoor een aankoop wil doen bij co.uk, veel vijven en zessen, maar vanochtend vroeg was de deal rond.

Ik koop een volle boodschappenmand in de VS met boeken en software, mijn partner koopt mijn ding in het Verenigde Koningkrijk. Gelijk oversteken, duidelijke afspraken met mensen die ge vertrouwt, en hopla, één dezer dagen staat deze jongen voor mijn deur:

Cuisinart

Yup. Yupyup.

(Maar toch wel vies dat het met een omweg moet, ze zouden toch wel mogen afspreken tussen al die sites van Amazon, vind ik.)

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Zó genoten van je verhaal … en helemaal in een deukje na deze bovenstaande reakties. We lezen vast nog wel het vervolg en ik zie de foto’s van het lekkers dat je gemaakt hebt al voor me. Toch al een beetje sinterklaasgevoel …
    Dag slimme man 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.