Zwarejongenz taper un moule figure comment c’est possible??

Om de zoveel tijd komt er… och, wat zeg ik: meer dan eens per dag komt er in de redactiemailbox gerief binnen waar een mens zich van afvraagt: hoe is dat in vredesnaam mogelijk?

Persmededelingen, dat is nochtans niet zo moeilijk. Zo uit het blote hoofd, zonder veel na te denken:

  • verzorg uw taal
  • houd het bondig, maak het niet te lang en niet te moeilijk (don’t try to be cute: wij zijn uw doelpubliek niet, wij zijn de pers — we hebben echt geen boodschap aan “grappige” dingen — ja, ik kijk naar u, Urgent.fm: serieus, met een paar dagen afstand aankondigen dat uw caravan gestolen is, dan nog eens, dan nog eens, oh hij is teruggevonden, haha ‘t was maar een grap, hey hebben jullie gehoord van die grap met de caravan, oh ter info de caravan is dus nieuw, kijk nog een mail over die caravan.. it got old after the second mail, en da’s alleen omdat we niet wisten dat de eerste om te lachen was)
  • zeg meteen waar het over gaat: wie, wat, waar, wanneer (de keren dat we een aankondiging voor een evenement krijgen waar we dan nog op het internet de datum van moeten opzoeken!)
  • geef mee wat wij ermee kunnen doen: afkomen, erover schrijven, iets krijgen, iets geven, …
  • zet de inhoud al was het kort in de mail: alleen een PDF of een Word-document, dat is lastig (en zet uw tekst zéker niet enkel op een beeld)
  • houd er rekening mee dat niet alle mailprogramma’s goed omgaan met complexe layout (we krijgen zo al jaar en dag nieuwsbrieven die keer op keer zwarte tekst op zwarte achtergrond zijn in GMail)
  • beelden zijn welkom, maar stuur ze dan in een degelijk formaat mee (geen 100 op 100 pixels en geen 8 MB groot) — laat desnoods een link naar een website na voor hogeresolutiebeelden
  • kies uw publiek: echt niet elke journalist en redactie van het hele land heeft een boodschap aan uw pensenkermis of vernissage
  • zet uw geadresseerden niet allemaal in de to: of cc:-regel (de keren dat ik een persboodschap krijg die geadresseerd is aan 250 mensen!)

En dan komt er van tijd tot tijd eentje door zoals dat van Rauw & Onbesproken, om aan te kondigen dat PunchOutBattles naar België uitbreiden.

PunchOutBattles breidt uit naar België

Het succes van PunchOutBattles is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Het programma wordt online enorm goed bekeken, het verkeer op de website wordt met de dag intenser en de fanbase groeit ook als een speer. Reden te meer om het succes uit te breiden naar een plaats waar men een nieuw impuls nodig heeft. In 2012 wordt de officiële start van PunchOutBattles in België ingeleid. Onze zuidelijke buren staan al te springen om het event en het daaraan gekoppelde platform.

Zonder de steun van de media en de steun van de toegewijde fans was dit niet mogelijk geweest!

ZJ Records, de organisator van het event, wilt met deze uitbreiding jong talent over de grens een realistische kans geven om goede promotie te genieten. In Nederland werpt PunchOutBattles zijn vruchten al af voor haar deelnemers. De deelnemers releasen via het netwerk van POB, hun single/videoclip. De kracht achter een dergelijke release is vele male sterker dan een onafhankelijke release. In België zal een ieder in het POB-programma een kans krijgen om zich te meten met de besten!

De CEO van ZJ Records sprak: “In België is er zeer weinig aanbod voor de doelgroep waar wij ons mee kunnen identificeren. Dat gat zullen wij zo goed mogelijk proberen op te vullen. Over de grenzen richting Frankrijk? Hou me in de gaten, maar nu eerst dit!”.

Ben jij een Belg en wil jij deelnemen aan dit succesvolle programma? Ga dan naar www.punchoutbattles.be en meld je direct aan. LET OP! Franstaligen mogen zich ook inschrijven!

Ik ga voorbij aan de ontbrekende informatie (wat de hel is PunchOutBattles? moet ik écht naar de website gaan om te weten waar het over gaat? Wie is die “CEO van ZJ records”? Een naam is altijd nét zo handig. En wie is die “doelgroep waar wij ons mee kunnen identificeren”? mag dat ook nog eens uitgelegd worden?)

Ik ga ook voorbij aan het denigrerende toontje (“een plaats waar men een nieuwe impuls nodig heeft”? finger on the pulse much van de Belgische scène? “een realistische kans geven”? omdat alleen Hollanders dat kunnen of zo?).

Neen, het is het vervolg van de mail dat deze persboodschap in de top tien van deze maand doet verschijnen:

FRANS:

POB dans Belgique

Le succès de la POB aux Pays-Bas, c’est propage aux voisins du sud.

Voulez-vous partie du succès a venir et d’énormes avantages promotionnels? Inscivez-vous a ” tryoutbattles.be” pour l’évènement dans 2012. Suivez les exigences d’inscription sur le site et bientôt, vous recevrez une confirmation. Plus information suivront.

Nous faisons dans le POB un spectacle!

Serieus? Arogante klootzakken.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.