Vakbond

Huh. Kom het tegen.

Ik ben in de tijd lid geworden van de vakbond omdat dat nu eenmaal min of meer moest, enfin ‘t is te zeggen het werd toch zeer hard aangeraden, pas op ‘t is niet dat het nodig is hé, maar het zou toch beter zijn, allez ja, enfin bon, geweetwel.

Het is nu een jaar of twintig of zo dat ik werk, en ik heb de vakbond persoonlijk nog niet nodig gehad. Nog nooit werkloos geweest, niet in loononderhandelingen gezeten, geen problemen gehad met vakantiedagen of vrije dagen of watdanook, niets niets niets.

Ik dacht dat ik al ettelijke jaren geen lidgeld meer betaalde, maar blijkbaar was die Nieuwe Werker die om de zoveel tijd in de brievenbus zat geen teken van vergetelheid bij het ABVV, maar wel gewoon een teken dat ik blijkbaar mijn lidgeld met een permanente opdracht betaal.

Hey, goed om weten.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Persoonlijk heb ik de vakbond wel al nodig gehad, omdat ik ooit een werkgever had die eigenlijk een oplichter was en op een bepaald moment met de noorderzon is verdwenen. En zij hebben dan heel die papierwinkel ingevuld en hun advocaat naar de arbeidsrechtbank gestuurd zodat ik ongeveer 13 maanden later toch geld kreeg van het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen en zo.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.