Audiofielen (Score: 5, Insightful)

In een (verder weinig interessante, Slashdot, serieus, ik vraag het mij soms af) discussie las ik dit, en ik moest hardop glimlachen:

But we’re not talking about music lovers here, we’re talking about audiophiles. Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment.

Heh. 🙂

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Toen we aan het bouwen waren, was ik zo’n audiomateriaalwinkel binnengestapt om enkele meters audiokabel die ik in het valse plafond wou stoppen enz… Toen ik wat uitleg vroeg over de kwaliteit van de verschillende merken luidsprekers, had ik echt het gevoel in de ogen van de man van de winkel een stommerik te zijn, omdat we het grondplan van de woning/woonkamer niet gebouwd hadden rónd de audioinstallatie…
    Kwestie van prioriteiten te leggen 🙂

  2. jaja, ze gaan zitten zaniken over wat voor materiaal je in de living gebruikt om accustische perfectie te bereiken maar gaan da nwel hifi speakers kiezen die de boel véél meer gaan kleuren dan studio refference monitors, dat is ook weer heel consequent.

    De ene audiofiel is de andere niet. Der is één slag van audiofielen die gewoon zo’n meelopers en wannabe’s zijn en alleen maar platendraaiers kopen omdat ze duur zijn, en anderzijds zijn er diegenen die volgens mij de hobby echt in het hart dragen en de hele namiddag naar speakers zitten luisteren om hun eigen smaak te vinden daar kan ik dan nog respect voor opbrengen.

  3. Mijne maat luisterde enkel naar elektronische muziek zoals Jarre en Yello, kwestie van zich niet te moeten ergeren aan kleine kraakjes etc van vinyl. Die deed inderdaad exact dat: luisteren naar zijn peperdure installatie met gebruikmaking van muziek ipv omgekeerd.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.