Dubbelgeboekt!

Enfin ja, ‘t is te zeggen, nee dus: niét dubbelgeboekt. Enkelgeboekt, en dat was het probleem net.

Dit is wat de kalender zegt voor de avonden in het begin van deze week:

Screen Shot 2012-02-06 at 23.14.09.png

…en het probleem is juist dat daar om 20u eigenlijk had moeten staan Gentquizt + Peter & gang. Maar dat ik vergeten ben om het in de kalender te zetten en dat ik het dus voor de rest ook helemaal vergeten ben. Als het niet in de kalender staat, kan het zo goed niet gebeuren, bij mij.

‘t Is niet moeilijk te zien waarom: cyaanachtig ben ik, paars is Sandra, rood is Sandra en ik samen, grijs is in principe kinderactiviteiten (maar daarbinnen is Zelie oranje, Louis blauw, Jan lichtgrijs en Anna ook rood). Hoe mensen dat vroeger deden, ik moet het niet weten.

Maar kijk: het is vanavond dus “eens gaan eten” geworden. In het wilde weg afgesproken vorige week, onder het motto van “we gaan nog eens naar Amatsu gaan eten”, en er natuurlijk geen enkele rekening mee gehouden dat de meeste zichzelf respecterende restaurants blijkbaar op maandag gesloten zijn.

We hebben de Vrijdagmarkt zéér links laten liggen, en nadat we het ene na het andere gesloten ding voorbij gelopen waren in de Oudburg en het Patershol, zijn we for old time’s sake nog eens binnengestapt bij (de orginele) Amadeus.

God bloederige hel, wat voor een miserabele touriste arnaque is dat geworden — of het moet zijn dat wij het helemaal verkeerd getroffen hebben: koude, nauwelijks gebakken spare ribs (rosé met drillend vet bovenop en richels glasachtige vetaders is géén goede look voor ribben, echt niet), een aardappel met oranje prut die op geen enkele manier herinnerde aan het pikant kruidenboterachtige ding dat ze vroeger in hun aardappelen smeerden, ontbrekende karamelachtige saus die vroeger op de ribben zat: urgh.

Niét bijbesteld, geen hoofd op mijn lijf dat daar ooit een moment aan gedacht heeft: ik zat te wurgen om te doen alsof elke rib in de buurt van mijn tanden was geweest, dat was al ruim genoeg.

Tegen beter weten in alsnog een chocolademousse genomen als dessert, maar helaas: ook dat was een schim van wat het vroeger was. Plat, flets, met op de zijkant een half boogje plat en flets ejaculaat uit een spuitbus ersatz-slagroom.

No sir, I didn’t like it.

We hebben 22 euro per persoon betaald, maar dat was dan wel alleen voor de sympathieke kerel die ons bediend heeft en het kader, dat nog altijd even gezellig is. Op een touriste arnaque-manier.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Wel, vroeger (tot zeker ergens pakweg 1990) was het ook geen uitstekende keuken of zo, maar het was wel op zijn eigen manier eens lekker.

  Een soort veredelde frituur: we wisten allemaal dat we rotzooi gingen eten, halfverkoolde vettige ribben met plakkerige stroop erboven, maar het was tenminste eerlijk.

  Nu trok het op niets en vond ik het gewoon degoutant slecht.

  Spijtig.

 2. Ik vond de Amadeus al in onzen studententijd op niks trekken voor dezelfde redenen die jij nu nog aanhaalt en we wilden er dan ook nooit meer binnenstappen. Ben blij dat we dat ook nooit hebben gedaan, blijkt nu!

 3. Hoewel we nu al een paar jaar in Mechelen wonen, komen we toch nog een paar keer per jaar naar Gent om ribbekes te eten. Naar de Gekroonde Hoofden of naar Amadeus, een beetje afgewisseld. Amadeus II dan wel meestal, de andere is vuiler en meestal ook voller. En de laatste keer dat ik er was, heu, een paar maanden geleden dus, was dat eigenlijk prima in orde, gelijk vroeger. Lekkere, goed doorbakken ribbekes, karamelsaus, pittige boter in een goeie patat. Misschien toch gewoon malsjans gehad dan?

 4. Best dat er nu ook een Amadeus III is, speciaal voor de studenten, recht tegenover de vooruit. Ongetwijfeld nog vunziger, ranziger, meer verkoold en tegelijk minder gaar dan de andere twee samen.
  Geef mij dan maar de frituur.

  Eigenlijk, moesten ze dat nu gewoon paneren en in het frietvet gooien, omnomnomnom…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.