Het kan weinig typischer

Bracke, de man die zijn volk leerde soundbyten, en Twitter: ‘t is een gedroomde combinatie. Maximum 140 karakters, nuance onmogelijk, geen dialoog mogelijk behalve dovemansgesprekken naast elkaar: als ik ooit zin heb om mij slecht te voelen en de commentaarsecties van het Laatste Nieuws zouden plat liggen, dan weet ik dat ik altijd wat @sthbracke kan gaan degusteren.

De genaamde Siegfried Bracke, op Twitter deze namiddag:

Screen Shot 2012-02-03 at 19.08.56.png

Het gaat in de grond om een non-verhaal, vind ik, waarbij het Gents Milieufront zijn twijfels uit over het hout dat op de stadshal komt wegens dat het geen afromosia-hout meer is maar een ander hout, dat wel een CITES-certificaat heeft, maar geen FSC- en/of PEFC-certificaat. Terwijl er ook over dat afromosia-hout grote twijfels zijn, en dat die andere certificaten bovendien ook ter discussie staan. (En dat het allemaal rijkelijk laat is dat er commotie is, maar goed, ze komen er wel uit, vermoed ik.)

Maar goed, daar gaat het niet om, uiteraard: Bracke kan dat hout geen reet schelen. Hij wil gewoon even een plagerig prikje geven (zie hoe ik mij beheers en het geen plat populistisch verzuurd neuten noem).

Dat Groen helemaal niet in de coalitie zit die die stadshal er laat komen, daar maalt Bracke niet om. Dat Groen ook kritiek had, maakt niets uit. En, uiteraard, dat N-VA er gewoon vóór gestemd heeft, dat is al helemáál naast de kwestie voor Bracke:

Screen Shot 2012-02-03 at 19.35.45.png

Afbreken, zagen, neuten, halve waarheden en hele leugens, kritiek, bakken kritiek: ze doen maar.

Ik zou eigenlijk gewoon enorm graag eens horen wat de voorstellen en de ideeën van de N-VA-mannen zijn. Ik kijk er hard naar uit dat we de verschillende programma’s naast elkaar gaan kunnen leggen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Want ja, we hebben het in Gent op enorm veel vlakken enorm veel beter dan pakweg Antwerpen of Brussel, maar ‘t is niet alsof alles koek en ei is, zelfs niet in de beste stad van het land. We hebben armoede die er niet zou mogen zijn, huizen zijn onbetaalbaar, de communicatie van de stad blijft te vaak steken in hoera-hoera-geroep, ik stel me vragen bij de visie op mobiliteit, er wordt volgens mij geld op gedaan aan dingen waar ik nooit geld zou aan opdoen (een nieuw stadium van AA Gent? really?), er is te weinig kinderopvang, enfin, een hele resem.

En ik kijk hard uit naar inhoudelijke debatten. Van die debatten waar het niet lukt met oneliners en tweets.

Want ik vraag het mij ook af hoe ze dat gaan aanpakken, sp.a en Groen. Groen was (in Gent, toch) voor zover ik weet redelijk constructief bezig met oppositie, maar ‘t was toch échte oppositie — en nu moeten ze samen met sp.a naar de kiezer verdorie. En voor sp.a het moet toch minstens een beetje awkward zijn, zo decennia aan een stuk een redelijk hecht paars team vormen, en nu plots OpenVLD aan de anere kant van de debatten hebben.

‘t Wordt boeiend, bij ons.

13 reacties op “Het kan weinig typischer”

 1. “Ik zou eigenlijk gewoon enorm graag eens horen wat de voorstellen en de ideeën van de N-VA-mannen zijn.”
  bracke heeft er deze week toch een aantal duidelijk vermeld in reyers laat : kinderopvang voor de werkende gentenaars (en niet voor “kansengroepen”) en krakers en bedelaars verjagen (natuurlijk pc verwoord). wat je zegt, populisme van de bovenste plank.
  ze bakken het alsmaar bruiner bij de n-va.
  wist je dat de nva ondertussen al zo’n 25 vlaams belangers geadopteerd heeft. ik hou het zo’n beetje bij. en aan het tempo dat ik dat lijstje nu moet updaten is het einde nog niet in zicht.
  bovendien erg vreemd dat de pers daar omzeggens niets van zegt.

 2. vergeet niet dat dat de volksunie is hee gasten…. man man man ik kan niet wachten tot die siegfried afgestraft wordt in ons gent!

 3. Ik heb het vanmiddag al gezegd: ik begrijp ook niet wat er verkeerd is met MDF.

  Allez, ik zie wel waarom het bijvoorbeeld geen melamine mag zijn: als Donald Muyle ons *iets* geleerd heeft, is het wel dat dat niet deugt. Laar MDF of laminaat…

 4. Laminaat hé, van dat van Quick-Step met het unieke kliksysteem in geen tijd gelegd en zonder lijm; zeer ecologisch! Vlaamsch en van eigen bodem enzo. Gemiste kans.

 5. Los van het inhoudelijk wil ik erop wijzen dat het een stadion moet zijn. (alhoewel misschien KAAGent ondertussen ook op zoek is naar een nieuw stadium grin grin …)

 6. UPDATE:
  nog geen 2 weken verder en alweer een ex-vlaams belanger in de n-va rangen opgenomen (robert mondelaers).
  eigenlijk hoeven we niet bang te zijn dat n-va het cordon sanitair zal doorbreken.
  de n-va IS de doorbreking van het cordon sanitair.

 7. UPDATE 2:
  nog een week verder en opnieuw twee namen toe te voegen : steven dupont en dirk jacobs.
  eindelijk opgepikt door de media!
  einde in zicht? ik heb hier een lijst met nog een 80-tal recent afgedropen of “onafhankelijk geworden” vb’ers.
  de wever lijkt er allemaal geen probleem mee te hebben. hij slaagt er deze keer wel niet in om met een gelikte oneliner te reageren en komt niet verder dan “waar moeien ze zich mee”. niet verwonderlijk voor iemand die speeches gaf op begrafenissen van marie rose morel, erik van der paal (dé fundraiser van vb) en aanwezig was op de uitvaart van karel dillen. op die laatste was ook volk zoals jean marie le pen, waar de wever in zijn studententijd al eens glunderend mee op de foto ging. hij heeft zelf een verdacht bruin verleden!

Reacties zijn gesloten.