Nog één keer Bracke, om het af te leren

Die dag, in De Morgen, Siegfried Bracke:

“Het beeld ontstond dat ik een graaier ben. Dat klopt niet, en dat zal ook nooit zo zijn. Geld is iets wat me nooit heeft bezig gehouden.”

En nog:

Wat verdient u in totaal?
“Geloof het of niet: ik zou het begot niet weten. Als Kamervoorzitter weet ik dat er 20 procent van mijn wedde is afgegaan. Voor de rest heb ik het bedrag pas na de eerste maand zien verschijnen. Men zal het niet meer geloven, maar ik ben echt niet met geld bezig. Ik weet het gewoonweg niet.”

Die namiddag, in het parlement, en wat later op Twitter, Villa Politici, gestart door Bracke zelf nota bene:

The chickens come home to roost. Ha. Ha. Ha.

C4yrQ3SWYAAc5zL

Deze was ook wel grappig, in De Morgen op 13 februari 2017:

Hoeveel ik precies door Telenet word betaald, daar heeft niemand zaken mee. Maar vindt u het onlogisch dat men in die sector een beroep doet op mijn expertise en dat daar een vergoeding tegenover staat?” De woordvoerster van Telenet bevestigt dat Siegfried Bracke af en toe geraadpleegd wordt als consultant. “Ik zal u een indicatie geven”, zegt Bracke. “Ik verdien bij Telenet minder dan ik verdien als lid van de Gentse gemeenteraad. Daar krijg ik per zitting tussen 160 en 205 euro.

(Het was 12.000 euro per jaar om niets te doen, en 2000 euro per advies, bleek een dag later. Voeg ik er aan toe als ik dit binnen enkele jaren nog eens zou tegenkomen en al helemaal vergeten zou zijn wie die gekke Sieg ook al weer was.)