Links van 14 februari 2017 tot 16 februari 2017

Is het nieuwe rijexamen moeilijker? Onze man met 33 jaar rij… – Het Nieuwsblad
Binnenkort wordt het rijexamen een stuk moeilijker en zal onder meer het lot bepalen welke van de zes manoeuvres je voortaan zal moeten uitvoeren. En dat maakte onze man met 33 jaar rijervaring nieuwsgierig. “ Ik leg 35.000 kilometer per jaar af en ben – op die omvergereden brievenbus en een deuk in een lantaarnpaal na – al jaren volkomen ongevalvrij. Voor mij wordt het examen een fluitje van een cent.”

‘Partijtop N-VA lijkt vadsigheid niet meer te zien’ | De Tijd
‘De par­tij­top lijkt de vad­sig­heid zelfs niet meer te zien, laat staan dat ze er een pro­bleem mee heeft. Dit is een schan­de’, valt te horen. Brac­ke heeft de par­tij echt wel in ver­le­gen­heid ge­bracht.

Hij die goud in lood verandert – De Standaard
Siegfried Bracke denkt wel vaker met alles weg te komen. Zo nam hij in 2010 enkel politiek verlof bij de VRT. Het weerhield hem er niet van om vernietigend uit te halen naar de openbare omroep. Uiteindelijk zag hij zelf in dat het decenter was om definitief afscheid te nemen. Als onbetaald werknemer van de VRT was hij ondertussen al lid van de adviesraad van Telenet. Als Kamervoorzitter zag hij er evenmin graten in mediatraining te geven aan journalisten van VTM, voor hem de ‘nieuwe openbare omroep’. Zijn cursus telt nu een fonkelnieuwe case.

N-VA Gent stelt aanduiding lijsttrekker uit – HLN.be
MBWAHAHAHAHA. "De Gentse N-VA gaat de aanduiding van haar lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog even uitstellen. Dat valt binnen de afdeling te horen na de storm waarin fractieleider Siegfried Bracke zichzelf en de partij heeft gemanoeuvreerd."

dataviz.tools
a curated guide to the best tools, resources and technologies for data visualization