Goed geslapen?

Als iemand mij tegenwoordig vraagt of ik goed geslapen heb: there’s an app for that. Als ik in bed kruip en ik ben klaar voor de nacht (een ritueel dat bestaat uit boeken lezen tot mijn ogen dichtvallen, of zoals gisteren: mij doodziek voelen en als een blok in slaap vallen), dan leg ik mijn iPhone naast mijn kussen, en zet ik MotionX-SleepΒ in gang.

Die app registreert hoe ik slaap: niet, licht, of diep. Kijk, vandaag zag dat er dan zo uit:

slaap?

En? Goed geslapen? Bwaaaaa… kon beter. πŸ™‚

‘t Wordt een dag werken uit de trekzetel, vandaag.Β 

6 reacties op “Goed geslapen?”

  1. Hoe werkt dat dink? Het ligt naast uw hoofdkussen en registreert dan de bewegingen die ge maakt in bed? Gij maakt u dan duidelijk geen zorgen over elektromagnetische ‘stralink’ naast uw hoofd…

  2. Voor zover ik weet (en het komt van een piloot) genereert een gsm hoofdzakelijk straling bij het zoeken naar zijn netwerk. Dus bij het opstarten en wanneer hij zijn netwerk even kwijtgeraakt is. Dat is ook het probleem in een vliegtuig: die gsms die allemaal tegelijk op zoek gaan naar ‘een’ netwerk wanneer er een onbeschikbaar wordt zorgt voor een verhoogde stralingsactiviteit, wat dan voor problemen kan zorgen. Ook ver van een mast wonen is niet zo goed, omdat de gsm dan harder zijn best moet doen om te verbinden met zijn netwerk.

    Als je je gsm op vliegtuigmodus zet verbreek je de connectie met het netwerk, en dan gaat de gsm dus ook niet meer zoeken – en dus geen straling meer genereren. Dit is eigenlijk iets dat iedereen zou moeten doen die zijn gsm op het nachtkastje legt. De simkaart er uit halen heeft hetzelfde effect: zero straling.

Reacties zijn gesloten.