De planning

Het plafond van de living kan niet af zijn voor de balken allemaal in orde zijn. En de balken in orde maken, dat zal in twee stappen gebeuren: eerst tigen in draaien en de moerbalk opgieten met epoxy, dan een schoen rond de kappoot steken en die volgieten met epoxy.

Maar het zal nog allemaal precair zijn, die moerbalk opgieten met epoxy: het einde van de balk dat in de muur zou moeten zitten, is weg, en dat wordt vervangen met dat product dat in het gat zal gegoten worden — maar het is nog niet eens zo zeker dat het gat waar de moerbalk zat, een proper afgesloten gat is!

Als daar een paar scheuren in zitten die naar beneden lopen, dan loopt al ons duur epoxy-gedoe misschien gewoon wel in een scheur in de muur. En om daar iets tegen te doen: niet evident. De specialist gaat er eens met zijn endoscoop in kijken, maar een spleetje kan minuscuul zijn, en da’s al genoeg om lastig te doen. 

Afijn. Het plan is het plan, we zien wel wat het geeft. 

En het plan is het volgende: 

  • Morgen de holte waar de moerbalk in zat opkuisen (dat zit vol met stof en molm, beh).
  • Volgende woensdag: plafond in de living voorbereiden (lichtnissen voor indirecte verlichting, profielen voor het plafond), tigen in moerbalk draaien, eerste lading epoxy opgieten.
  • Volgende donderdag en vrijdag: een groot stuk van het plafond en de trapomkasting in de living afwerken. En in het achterhuis: plinten afwerken, stukje van kolom pleisteren, kleerkast in muur vijzen, misschien nog een lade in de keuken vastvijzen, enfin: nog wat kleine werkjes. 
  • Maandag 4 juni de schoen aan de kappoot zetten en aan de moerbalk vastmaken.
  • Disdag 5 of woensdag 6 juni deel twee van de epoxy gieten, en daarna: plafond living en achterwand living helemaal afwerken

En tegen dan is de trap van het achterhuis min of meer klaar om te monteren. En zijn misschien ook wel de kasten van de living en het bureau min of meer klaar.

Uuurgh. 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. We gaan daar niet in overdrijven: ’t Zijn alleen de uiteinden van een paar balken die in epoxy zullen zijn (binnen een eiken bekisting dan nog).

    ’t Is niet gelijk — ahem — andere mensen in de straat, die een huis kochten waar ze wisten dat de vloeren en de plafond moesten vernieuwd worden, en toen bleek ook de balken, en toen bleek ook de binnenmuren, en er stond geen dak op dus ook een nieuw dak, en toen bleek ook de gevel voor de grote meerderheid uit steengruis te bestaan. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.