De schuldige

Hierzie, de vermoorde onschuld in persoon: Adjudant Nephthys Q. Vlooienzak.

http://farm9.staticflickr.com/8437/7804473518_d7269565ca_z.jpg

Ze is (ha ja) zo content als een katjen dat we terug zijn. Ziels- en zielsgelukkig, zelfs al ziet het er misschien niet zo uit op de foto. 

Maar ondertussen zit het huis nog altijd vol vlooien. We hebben al industriële hoeveelheden bestrijdingsmiddel leeggespoten, maar het helpt niet echt. 

En we weten nu ook dat als Rentokil woensdag zegt dat ze “morgen gaan langskomen”, dat dat wil zeggen “morgen of overmorgen”, en als ze dan ‘s middags van die “overmorgen” bellen om te zeggen dat het wat later kan zijn, dat ze dan waarschijnlijk bedoelen “ten vroegste maandag”. 

Het gaat er nog mee eindigen dat we de kinderen op hotel steken: ik vind het vervelend dat er van tijd tot tijd eens een steek in mijn been zit, maar zij staan vol vlooienbeten. Jan heeft zijn benen vannacht blijkbaar opengekrabd, en Zelie met haar insektenbetenallergie heeft dikke rode bobbels. Ze had er vanmiddag 42 geteld op haar been, eikes. 

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. vlooieninvasie: traditie bij thuiskomst na vakantie aan zee, bij ons vroeger dus toch. Wat deed mijn pa: hij reed 2 dagen vroeger al eens naar huis, gooide een paar rookbommen (ik peins toch dat dat gewoon rookbommen waren) in huis en tegen dat we thuiskwamen was al het ongedierte het hoekje om, konden wij ramen opengooien, stofzuigen en de boel afwassen en voila probleem opgelost.

 2. niet vergeten dat uw kat ook lintwormen kan overhouden aan vlooien. je zal dus vermoedelijk ook je kat nog eens mogen ontwormen.

 3. Urgh, wij hadden vorig jaar ook prijs toen we weerkwamen van reis. Mijn benen en voeten hebben wekenlang vol beten gestaan en die fuckers jeuken verschrikkelijk!

  Wij hebben veel gestofzuigd, alles gewassen wat er te wassen viel, een paar keer van die rookbommen van Bolfo laten leegspuiten in verschillende kamers (maar dan waren nog niet al die beesten dood, want in de kier van onze zetel hebben we massa’s levende larven gevonden, heel tof, want met de Bolfo spuitbus konden we daar wel aan :P) en uw kat maandelijks behandelen met de groene versie van Frontline (dood de vlooien, de eitjes en de larven, ipv enkel de vlooien) tijdens de zomer helpt ook massa’s.

  Dit jaar na onze reis hadden we geen vlooien (hurray!), maar mijn nieuw kitten heeft er wel meegebracht -__-

 4. Ik heb dat 10 jaar geleden ook eens voorgehad en toen gewoon naar de stedelijke ontbeestingsdienst gebeld, die de volgende dag langsgeweest zijn met een sproeierke. Half uur later: alles dood. Nadeel: je mag dan wel een paar uur niet binnen, en als je die kat nog wil zet je ze beter bij vrienden of familie op logement voor een dagje.

  1. Yup, we hebben het in 1999 of zo ook eens zo lastig gehad, en toen was het de stad die langskwam.

   (‘t Is allemaal begonnen die keer dat onze kat twee weken weg was in de buurt van het Zuidpark: teruggekomen met vlooien en sindsdien er nooit meer compleet van afgeraakt.)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.