Boekenklassement ghraa

Allez ju, zoiets zou het geven. Links de toestand vóór, rechts de toestand na. Het gaat om de middelste rij.

Links staat daar een rij pockets achteraan en een rij wat grotere boeken vooraan; rechts staan daar twee rijen pockets, de achterste op een verhoogje van een centimeter of zes of zo:

KGB 7500KGB 7507

Allemaal goed en wel als het allemaal pockets zijn, ja, maar ‘t zijn dus niet allemaal pockets. En ik vind dat gelijk niet zo geslaagd, eigenlijk, ‘t is een beetje gelijk uitverkoop in de tweedehandswinkel. En hoe moet ik dat dan sorteren? Eerst achteraan en dan vooraan? Uuuurgh!

Maar aan de andere kant: het is gewoon wel een volledige rij die verloren gaat. Als het allemaal pockets zijn. En als het allemaal pockets zijn dan zou ik het minder hoog kunenn maken waardoor ik elders plaats win op een kast. Maar niet echt, want het zal nooit dubbel zoveel zijn. Aaargh!

Maar aan de grijpende hand: er zijn echt wel veel niet-pockets. En als ik ze moet scheiden, de pockets en de niet-pockets, dan kan ik niet alles proper sorteren. Gnii!

En zo gaat dat maar rond in mijn hoofd, en rond in mijn hoofd. Om zot te worden! Zot!

Ik ga dan trouwens ook eens een statief in de bibliotheek zetten en foto’s nemen van wat ik doe als ik het definitief doe, want animaties van boeken zijn wijs:

KGB 7500

4 reacties op “Boekenklassement ghraa”

  1. I feel your pain. Onszelf een tijd geleden een bibliotheek op maat gegund en net dezelfde afwegingen moeten maken. Bij de fictie zijn we tot een opdeling klein/groot/oversized gekomen. Optimaal gebruik van de beschikbare planken, maar sommige auteurs moet ik nu op drie plaatsen gaan zoeken. Geen schoonheidsprijs daarvoor. Ik heb daarom even overwogen om mijn innerlijke autist helemaal vrij baan te geven, en in Librarything de plaats in de kast op te nemen.
    Qua sorteren van dubbele rijen ga ik resoluut voor gelijklopende voorste en achterste rijen. Dat leidt onvermijdelijk tot een approximatieve alfabetisering, maar het zorgt er wel voor dat de voorste rij je helpt bij het vinden van een boek op de achterste rij. De ruggen op die achterste rij zijn sowieso moeilijker leesbaar.
    Overigens leuk om te horen dat er in deze barre tijden nog andere mensen zijn die ook hun hoofd over de echt belangrijke dingen des levens breken.

Reacties zijn gesloten.