Ik wil een nieuwe Kindle maar ik mag hem niet kopen van Amazon

Ik lees veel op mijn Kindle. Gelijk, héél veel. Minder in de winter dan in de zomer, dat wel, omdat er wel een leeslamp op zit maar het is toch niet zo’n enorm gemak in het donker. 

Dan lees ik verder met Kindle op iPhone, wegens dat dat kleine lettertjes zijn en dat ik dan in bed met één oog kan lezen. 

Maar eigenlijk zou ik liever verder lezen op een Kindle. Om precies te zijn, op zo’n nieuwe Kindle Paperwhite (nu ook een link met mijn Amazon Associates-ID erin!):

Ja, ik wil daar geld voor betalen, zelfs al heb ik al een Kindle, en het vorige model van de Kindle, en het model dáárvoor. Comfortabel kunnen lezen op mijn Kindle in een donkere kamer, of zelfs helemaal in het donker, op een scherm dat ook in de zon leesbaar is: ja graag, en waar moet ik mijn geld naar smijten?

Welllll… as it turns out: nergens naartoe. Want de Kindle Paperwhite is niet te kopen in Europa. 

Verdomme! En ik wil er dus echt wel een, met de donkere winterdagen op komst en dat ik mezelf nog een verjaardagscadeau verschuldigd was en alles…

Leest er hier niemand mee die in de buurt van de VS moet zijn één dezer dagen, en die er eentje wil meenemen? Pretty please?

Over Kindle gesproken: gisteren zoals ik al zei deel twee van The Mongoliad (nog zo’n link!) gekocht, en kijk wat er vanmorgen in mijn brievenbus zat over mijn aankoop van het vorige deel:

Thank you for ordering “The Mongoliad Book One” for your Kindle. We’re writing to let you know that we’ve updated the Kindle edition with new content including “Sinner: A Prequel to the Mongoliad”, a map, and character illustrations.

You can get this new version by going to the Manage Your Kindle page. Find the book in your Kindle Library and click on the “update available” link next to the book’s title.

This book has undergone significant changes, and once the updated has downloaded, the previous version will be automatically replaced. (You will no longer be able to view any highlights, bookmarks, and notes that have been made in your current version and your furthest reading location will be lost.)

We hope you enjoy this updated version of “The Mongoliad: Book One”.

Zo wijs. Ik ben een grote fan van Amazon, ik. 

32 reacties op “Ik wil een nieuwe Kindle maar ik mag hem niet kopen van Amazon”

 1. Tiens, ik zat ook op St-barbara, ben ook m’n rechten doorsparteld tegen mijn goesting, ben naderhand ook in den IT verzeild geraakt, en ben tevens ook al woonachtig in het fijne Gent…. Daarenboven heb ook ik een Kindle en ben er ook redelijk wildjes van.

  Zou ik misschien ook ergens een heel klein beetje Mr. Vuijlsteke kunnen zijn? Of blijf ik gewoon een hele grote fan?

  Edoch genoeg gemijmer over wat zou kunnen zijn: wat betreft uw aanschaf van zo’n nieuw Amazon kleinood: Er bestaan heel wat bedrijfjes waar je een virtuele postbus (in de VS) kunt reserveren (lees: schapje in een magazijn, wat dan het leveradres wordt in je Amazon account) die dan naderhand alles gewoon doorsturen. Betrouwbaar (althans dat is mijn ervaring), en ze sjarzeeren u een dollar of 8 voor de ganse zwik. Zo kocht ik destijds mijn vurige Kindle (Kindle Fire) die je hier ook niet kon verkrijgen. Wie niet waagt..

  1. Ah, helaas… ik had het nog geprobeerd, maar Amazon vraagt een VS-betalingsmiddel. En als dat dan met allerlei omwegen ook lukt, sturen ze een mail achteraf om te vragen waarom ik al meer dan tien jaar dingen met mijn Belgische kredietkaart koop en nu ineens niet, en of ik verhuisd ben of zo, en of ik graag mijn verhuis wil bevestigen door een identiteitsstuk op te sturen.

   Nee, stom zijn ze niet, natuurlijk. 🙂

   1. Om hier even op terug te komen: Ben je ondertussen eigenlijk tevreden met het hebbeding slash kleinood slash hétvanhét?

 2. Ah, en voor ik het vergeet: ik gebruikte hiervoor het behoorlijk 90-ies ogende maar desalniettemin functionerende bedrijfje http://www.shipito.com …. Alles arriveerde ten gepasten tijde bij me thuis. Kortom: ik had er geen klagen van….

 3. Ik ben nog steeds in de weer met mijn eerste machine en ik ben daar nog altijd content van. Maar ik vind het ook wel behoorlijk frustrerend dat ik niet gewoon kan kopen wat ik wil en met 2 accounts zit te prollen (US en UK). Ze willen mijn geld daar duidelijk niet.

 4. Rij toch eventjes over de franse grens en koop er één in de winkelketen van “boulanger ” of “darty” twee electro winkelketens die ze zomaar in de rekken hebben liggen, je kan ze ook ter plaatse uitproberen! En aan de zelfde prijs zoals amazon.fr en amazon.de je ziet een kindle kopen is geen probleem dus!

 5. bij Waterstones is Brussel liggen ze ook, wel enkel de wifi-versie en niet de 3G. Maar het verschil met mijn twee jaar oude antiquiteit is enorm. Schoon gerief!

     1. Ik ben naar Darty geweest in Lille : niet beschikbaar. Ook via internet (amazon.com / .de / .fr / .uk/ … ) niet te verzenden naar België. Iemand een ander idee ?

   1. Ik heb ook een 3G (geen paperwhite helaas), en dat Internet werkt niet bij mij. Of is dat recent veranderd?

Reacties zijn gesloten.