Apparaat

Een hele dag vrijaf genomen, vandaag, om de dochter moreel te ondersteunen bij het laten insteken van een apparaat.

Afgehaald op school, eerst een soepje gaan eten (veel anders lukte niet, met die getrokken tanden), een geforceerd geposeerde foto getrokken waar er een bordje stond “neem hier een foto” (toon uw tanden! uw tanden!), en dan naar de orthodontist getogen.

Photo opportunity

Daar was het allemaal teleurstellend vlug en pijnloos gedaan: tanden gepoetst met een soort polijstmiddel, zetel in, BDSM-mondstuk in, afzuiging in mond, tandglazuur voorbereid, lijm erop, blokjes erop, ijzerdraad erin, rekkers rond de blokjes, honderden en honderden en honderden euro’s in cash betaald, geforceerde glimlach bevolen (méér tanden! méér!), foto genomen en hopladiejee:

Apparaat

Volgende week nog een stuk doen, en dan twee jaar of zo aan een stuk geen appel of ribben kunen afkloven, vier keer per dag tanden poetsen, rondlopen met een halve ijzerwinkel in haar mond.

Maar ‘t is voor een goed doel!

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Die vier keer per dag tandenpoetsen die mag je hier eens komen uitleggen aan onze lieve dochter die al meer dan 2 jaar van dat héél kostelijk ijzerwerk draagt. Tegen de tijd dat het eraf gaat heeft ze geen glazuur meer. Of zoiets.

  2. ik moest ook lachen bij die vier keer poetsen, dat hou je maar een tijd vol, maar het is voor het goede doel. Ik ben nog altijd blij dat mijn ouders mij hiertoe gedwongen hebben, ik was trouwens nog een paar jaar ouder, bijna 18 toen die dingen er af gingen, en een operatie later, maar het was het waard_uiteindelijk.

  3. Twee kinders die het doorgemaakt hebben hier, en ik moet zeggen, dat vliegt gewoon voorbij. Het is lastig (en bij momenten pijnlijk) voor hen, het kost ons een arm en een been, maar het is inderdaad voor een goed doel. Courage ermee!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.