Dju jong

’t Was vandaag de laatste dag van Iris Aper, een meisje dat gisteren overreden werd in Gent.

Welk een miserie. 21 jaar. Een strontzatte chauffeur, om 8 uur ’s morgens, aan 80 of meer per uur in een zone waar maximum 30 mag gedaan worden maar stapvoets meer realistisch is. Op twee straten van de school van de kinderen, en iedereen op school kent wel iemand die het heeft zien gebeuren. 

Julien D. is een bekend gezicht in de uitgaansbuurt rond de Overpoortstraat en verdient er zijn boterham als barman in een café, zegt de gazet. Vijf jaar riskeert de kerel, lees ik in een andere gazet. In diezelfde gazet staat ook “Hij was zo dronken dat hij pas in de late namiddag voor het eerst ondervraagd kon worden.”

Vijf jaar. Oh, en een “lang rijverbod”. 

Ik heb het er toch serieus moeilijk mee. 

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Ook net gezien in het nieuws, damn, je kan de onrechtvaardigheid en het verdriet van zoiets eigenlijk niet bevatten. En even daarvoor, op een andere zender, reclame voor een app die het mogelijk maakt alcoholcontroles te omzeilen. Absurdistan.

 2. Ik ken haar nog van het eerste middelbaar op de OLVP in lokeren … Het is nog altijd serieus schrikken toen ik dit las op het nieuwsblad ; Ben er nog altijd niet goed van … Vind het zo erg … ik hoop dat die chauffeur een serieuze straf krijgt … dit valt niet goed te praten .

  1. Volledig gelijk . . Gewoon levenslang rijverbod en levenslange celstraf … dat hij weet wat hij heeft gedaan … en dan nog vluchten achteraf … word er misselijk van . Hoe dan ook … Geen enkele straf kan tegenop tegen het leven van Iris … we zullen haar missen en altijd aan haar denken ! Vind het spjtig om dit mee te maken … Heel veel sterkte aan de Familie en naaste vrienden … Dit wens je niemand toe !
   Rust in vrede , Lieve meid .
   We zullen je nooit vergeten !

 3. Akkoord met Martin. Voor dronken rijden zou er iets moeten bestaan als “doodslag met voorbedachte rade”. Aan het drinken gaan, wetende dat je straks gaat rijden; wat is dat anders dan bewust anderen in levensgevaar brengen?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.