Internationaal

Vorige week was het YES-project op school bij Zelie. Tweedejaarsleerlingen uit Milaan, Barcelona en Gent die op uitwisseling gaan: tegelijk sport, theater en muziek, in elk van de drie steden. Dit jaar was het stukje YES in Gent dat van muziek, en Zelie deed mee.

Op een paar dagen tijd hebben ze een heel programma afgewerkt, en op de laatste avond was er een concert — met onder meer alle leerlingen die in het Nederlands, Catalaans en Milanees zongen:

Als het wat meezit, gaat Zelie één dezer een paar dagen naar Barcelona naar haar kersverse vriendinnen: dat zou dan ergens in de buurt van 100 euro kosten in vliegtuigtiketten. Is dat eigenlijk niet ongelooflijk ongelooflijk?

Dat het mogelijk is om mensen te leren kennen op 1300 kilometer van hier, en daar ook echt in contact mee te blijven? Niet alleen via het internet, maar gewoon ook in het echt?

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik zat 20 jaar geleden op Erasmus in Zweden. Ik leerde er mensen van zowat overal kennen. En deze zomer hebben we een reunie in Brugge. Komen al zeker: twee paar Canadezen, een paar Fransozen, een nest Britten, wat Italianen en wat Nederlanders, een Zweed en misschien een Fin. Onwaarschijnlijk hoe hecht die band na al die jaren nog altijd is. Internationale uitwisselingen kunnen je leven veranderen en je dochter is een pietzak dat ze zo’n kansen krijgt! Wens haar veel plezier 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.