Maaltijdcheques zijn bedriegtenboel

Er lag nog een pakje (lees: een pak) verlopen maaltijdcheques. Telefoon naar Sodexho; Sodexho zegt dat die zonder probleem kunnen ingeruild worden, maar dat het wel door de werkgever moet aangevraagd worden.

Vandaag belt de werkgever naar Sodexho, blijkt dat dat inderdaad mogelijk was, maar dat ze ermee gestopt zijn op 31 december 2012.

Leutig hoor, voor de rest.

Ik zou graag eens weten hoeveel die gasten erop winnen, op maaltijdcheques die verloren raken of nooit gebruikt worden. Maaltijdcheques zijn de Bongobons van de arbeidsmarkt.

Doe mee met de conversatie

19 reacties

 1. euh die zijn 2 maand geldig… tid genoeg dus om ze te gebruiken. ik kan me dat finencieel niet permitteren om die ergens verloren te leggen… Leg je hetzelfde bedrag aan geld ook ergens opzij om het maanden niet te gebruiken? Ik denk het niet hé…; maaltijdcheques zijn geld. Gebruik het ook zo.

  1. Ik moest iets kopen, maar ik had op dat moment geen geld. Mijn broer heeft mij het geld voorgeschoten, en ik heb hem in ruil twee maand maaltijdcheques gegeven.

   Ondertussen is mijn broer gestorven. Hij had die maaltijdcheques niet uitgegeven, ik vermoed dat hij iets anders aan zijn hoofd had. Vandaar.

 2. Zo raar is dat overigens niet dat iemand dat eens laat liggen. Als ik volgend jaar een briefje van 20 euro in een jaszak vind, dan is dat nog altijd geldig en kan ik dat alsnog gebruiken. Met een oude maaltijdcheque die per accident ergens in een handtas is verzeild moet ik dat niet proberen. Het is een onnozel systeem en het zou jaarlijks over 10 miljoen niet-geïnde cheques gaan. Men spreekt wel over het optrekken van de geldigheidstermijn naar een jaar, maar dan nog. Eigenlijk zijn zo’n systemen gewoon onzin.

 3. Bij ons op het werk zijn ze ook overgeschakeld op digitale variant maar eigenlijk is beperking nu nog groter want behalve in grootwarenhuizen kan je er (nog) nergens mee terecht en je kan er inderdaad ook geen aan iemand anders geven die je bv geld voorschiet. En nu is er dus slechts een persoon die de kaart bij heeft en ze niet mag vergeten of verliezen en zo nu en dan sta je daar met die kaart te blinken aan de kassa en werkt het bakje niet. Ik probeer ze altijd zo snel mogelijk op te gebruiken om er vanaf te zijn. Geef mij maar gewoon centen op de rekening.

 4. De administratieve kost voor de maaltijdcheques is ook niet gering. Men zou beter heel die boel afschaffen en simpelweg vertalen in een lastenverlaging. ’t Komt dan op’t zelfde neer voor werkgever en werknemer, alleen vloeit er geen geld naar Sodexho.

 5. ‘k heb ze zo ook eens te lang laten liggen, en de Paki om de hoek heeft die aangenomen, met de afspraak dat ik ze zou terugnemen als zijn boekhouder problemen zou maken. Wat niet het geval was 🙂

 6. Schaf de maaltijdcheques af, wat een gedoe voor HR iedere maand om die klaar te hebben – ik spreek uit ervaring. Wat een dikke zever met die cheques te moeten rondlopen of een bijkomende “bank”-of chequeskaart. Ze schaffen die dingen toch beter af. Vervangen door een belastingvrije som op je loonbrief en storten op rekening (eventueel apart) en klaar.

 7. Maffieus systeem! Maak gewoon een lastenverlaging van. Maar dan blijft het geld niet bij de vriendjes plakken zeker…. trrr

 8. Ik ben die dingen ook altijd kwijt want die krijgen we dan toegestopt terwijl we nog aan het werken zijn. Resultaat ik heb de keuze om de maaltijdcheques veilig weg te leggen en het risico te nemen dat er een kleuter op dat moment zijn kans schoon ziet om vb: de tafel even een nieuw kleurtje te geven. Dusja das altijd van hup in mijn broekzak of hup ergens op een kast en ja dan vergeten mee naar huis te nemen of ander broek aangedaan en ze dan niet bij.
  Pffff
  En de digitale versie..; haha al goe gelachen met mensen die dan in de lokale supermarkt van het boerengat staan waar ik woon .. die dingen macheren daar dus ni :p moehahah

 9. Maaltijdcheques en ecocheques, dat is gewoon belastingsontduiking, georganiseerd door de overheid. Het systeem is inherent onzinnig.
  Dus afschaffen die handel en zoals eerder gesuggereerd de belastingen hervormen, ipv altijd trucjes uit te vinden.

 10. Ik moet ze niet en weiger ze af te tekenen. Iemand moet er mee beginnen zeker. en ja het is geld maar je kan er niet meer doen wat je wilt. Schaf dat aub af en geef de mensen waar ze recht op hebben…hun wedde/loon… Ik wil mijn geld kunnen beheren op de manier dat ik dat wil en niet op de manier dat de overheid dat wil…dus liever geen dan overheids controle. dus ik moet ze niet en hetzelfde bedrag, lastenvrij op je rekening krijgen gaan ze toch nooit doen…daar zijn de vakbonden tegen…dat is plots afbouw van de sociale zekerheid…tjiens….mar geef eens een leefloner (blank of kleurling, ’t maakt niet) eens 1/3 van z’n dop in MC…zou dat nog steeds binnen de sociale zekerheid vallen voor diezelfde vakbonden ?

 11. Sodexho zijn echt smeerlappen, ik heb er ooit 2 weken proefgewerkt en ze hebben me nooit uitbetaald. Verder vind ik de maaltijdcheques zakkenvullerij en is de digitale versie een beperking(hebben trouwens ook een houdbaarheidsdatum). Geef de mensen waar ze recht op hebben.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.