…zal ik dan een afspraak maken?

– Ja, best hé meneer. Een momentje, ik kijk even wanneer het past… goh, deze week wordt moeilijk. Volgende week dan maar. Dinsdag?

– Dinsdag dan maar, ja. 

Ik ging gisteren naar mijn werk met de fiets, en de achterband was een beetje platjes. Dus blaas ik die weer op, natuurlijk. 

Met de Kleinste Fietspomp Ter Wereld, zo’n minuscuul ding dat ik anderhalf jaar lang niet eens had zien zitten, verscholen tussen de spaken van mijn achterwiel.

Kapje van het ventiel, ventiel opendraaien, pomp open, pomp over ventiel, pomp dicht, pomp pomp pomp. Pomp pomp pomp pomp. Pomp pomp pomp pomp. Pomp pomp pomp pomp. 

Voelen aan band… nah, we zijn er nog niet. Pomp po… krak. Wut? “Krak”?

Yep, krak. Daar stond ik, met het ventiel van de achterband vast in de fietspomp. De plaats waar het ventiel in de achterband zat, zit niet meer in de achterband. Verstorven, kapot, geen flauw idee waarom of hoe, ’t maakt niet echt uit, résultat des courses is hetzelfde: achterbinnenband moet vervangen worden. 

En achterbinnenband vervangen, dat wil zeggen achterwiel van de fiets afhalen. 

En achterwiel van de fiets halen, dat wil zeggen naar de gespecialiseerde winkel gaan. Want achterwiel van de fiets wil ook zeggen dat de computer van de fiets geherkalibreerd moet worden.

Zucht. 

Een week over en weer met de bus, dus. 

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Verkoopt diene Koga en koopt u een Thompson Voltage met motor in de trapas! wielen uitnemen zonder problemen, geen kalibratie nodig, en dat rijd als geenander!

  2. Gelijk welk merk, als het maar met motor aan de trapas is. Maar dat is hier academisch: de fiets is er al. Wel een vervelend probleem en niet echt een gebruiksvriendelijk systeem, maar ja…
    Hoe moet het dan als je ergens onderweg een lekke achterband hebt ? Mocht dat nog niet het geval zijn, zorg dan in elk geval voor een degelijke achterband met antileklaag (Schwalbe Marathon-reeks is erg goed hiervoor).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.