Een zoektocht! Op het internet!

’t Is al een paar dagen dat ik om de zoveel tijd eens naar GeoGuessr ga kijken, en zoek waar ter wereld ik terechtgekomen ben. 

Het principe is simpel, maar oooo zo verslavend: Geoguessr dumpt u bij wijze van Google Streetview ergens in de wereld, en dan moet ge proberen op het wereldkaartje rechts zo dicht mogelijk in de buurt te raken. Voor punten. 

In het midden van nergens, dat kan even goed in het hartje van Venetië zijn of ergens in een dorp in Mexico of in de taiga of in de Outback. 

En het wijze is: ’t is mogelijk om wedstrijden te doen!

Kijk, dit is er eentje die ik net gedaan heb. Tips?

 • Bij de eerste kom je met een beetje rondkijken aan een gebouw waar de naam van de stad op staat.
 • De tweede is veruit de moeilijkste wegens echt slechte beelden maar er staat ergens een stel bijna onleesbare wegwijzers waar ik met veel moeite een stadje op 200 kilometer kon ontcijferen en een ander op 80 kilometer, en dat in combinatie met een verhuurfirma (die weliswaar honderden en honderden filialen heeft maar slechts en paar in de buurt van die twee steden), geraakte ik er. 
 • Nummer drie is net naast een historisch gebouw en een standbeeld van een gevallen luchtvaartheld, en de stad is redelijk snel te achterhalen.
 • Nummer vier is een weggever: de naam van de highway staat overal aangeduid, en het is niet echt een onvindbaar soort gebouw waar we naast staan. 
 • En het vijfde is al helemaal gemakkelijk: we staan recht voor een restaurant dat op het internet reviews en dus een adres heeft. 

Succes!

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. haha, echt verslavend dat ding al had ik nog niet gezien dat je andere mensen kon ‘challengen’. goed om te weten.
  een keer had ik wel echt geen idee waar ik zat want hij had mij ergens afgezet waar ik niet uitgeraakte: http://goo.gl/maps/fTuv3 (bij het gokken zat ik er dan ook duizenden kilometers naast)

 2. You lost the challenge with 21087 points against 32368.
  Grmbl.
  Bij de laatste zat ik 8 meter dichter op dan gij, nah!
  🙂

 3. Ik geef het op. Ik geraak niet voorbij die eerste. Ik ben het beu te proberen Russische namen te vertalen. Ik zit ongetwijfeld in een verkeerde stad, want dat rondpunt kan ik maar niet vinden. Ik heb Nizhny geprobeerd omdat dat park zo noemt en dan Samara, omdat er een busstop is met Metallurg stadion op, maar ik kom er nergens mee. En straatnamen, dat lukt ook niet, ’t is overal Sovetskaya.

 4. Geniaal spel inderdaad.
  De uitdaging is natuurlijk wel alsof je echt gedropt wordt zonder smartphone bij de hand waarbij je alles kan opzoeken. Alle aanwijzingen googlen is dus wel een beetje valsspelen 🙂
  De moeilijkste vind ik diegene in de outback van Australië of die in de middle of nowhere in de USA, waar je geen andere aanknopingspunten hebt dan de begroeiing, de stand van de zon en de weg zelf.

  1. Als je niks kunt opzoeken, geraak je wel niet dichter bij je punt dan zo’n 300km. Als er echt niks te zien is buiten wat begroeiing, dan geef ik het nogal snel op en gok ik maar, liever dan te blijven scrollen tot er eens ergens een of ander bord of gebouw te voorschijn komt. Tot mijn eigen verbazing zat ik er met het gokken toch telkens binnen de 300km bij, wat ik eigenlijk nog redelijk dicht vind.

 5. Azuu wijs!! En des te pijnlijker de constatatie dat die enige échte locatie die er toe doet- nl. gezeten zijnde voor dat mottige kompjoeterscherm- de enige jammerlijke constante factor blijft….

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.