Jan Briers is een gelukzak

Ik ken gouverneur Briers niet, en ik ben ervan overtuigd dat hij met die treinhistorie in Wetteren zijn uiterste best doet in moeilijke omstandigheden. Roeit met de riemen die hij heeft, communiceert zo goed als hij kan, en dat het ook zijn schuld niet is dat er soms wat conflicterende dingen de wereld ingestuurd worden. 

Ik ben er verder van overtuigd dat hij een goede gouverneur kan zijn, dat zijn ervaring bij het Festival Van Vlaanderen méér dan relevant is, en ik geloof hem graag op zijn woord als hij zegt dat hij geen N-VA-creatuur is. 

Maar omdat ik een gemene mens ben met een slecht karakter, stel ik me wel eens een wereld voor waar de politieke situatie net een beetje anders was geweest. En dan vraag ik me af wat de reactie van sommigen zou geweest zijn. 

Beeld u eens in dat sp.a na wat getouwtrek een meneer zou tot gouverneur gebombardeerd hebben met tot dan toe enkel ervaring als “übernetwerker” in de culturele sector (“Onvermoeibaar speurend naar nieuwe opportuniteiten en samenwerkingsverbanden. En vooral: naar nieuwe fondsen.”) Ervaring opgebouwd omdat de vader van de meneer (een ridder, zowaar) het Festival Van Vlaanderen opgericht had en zijn zoon het zo ongeveer geërfd heeft. 

En beeld u dan in dat zoiets als die ramp in Wetteren gebeurt, en dat de kersverse gouverneur-van-écht-niet-sp.a-signatuur doet wat deze kersverse gouverneur-van-écht-niet-n-va-signatuur doet.

Die slechte mens in mij moet dan altijd aan Ben Weyts denken, grijnzend als een vos die stront eet uit een staalborstel. En hij kan zich de interventies in de commissies en de parlementen, in de opiniestukken en op de Twitters, op café en op TheFacebook zó voor de geest halen. 

8 reacties op “Jan Briers is een gelukzak”

  1. Met een jaarlijkse subsidie van amper 3 miljard euro is het natuurlijk onmogelijk om een manke wissel in Wetteren te vervangen.

  2. De reden waarom daar maar 40 mag gereden worden is precies omdat er blijkbaar al jaren problemen zijn met die wissel. “An accident waiting to happen” noemen we zoiets.

      1. tja, een gloednieuw station bouwen in de thuisstad van onze premier heeft nu eenmaal voorrang op een degelijk onderhouden spoorwegnet.

  3. Jan Briers krijgt momenteel toch ook de nodige bagger over zich heen, iets wat me op dit moment ongepast lijkt. En wat wellicht ook niet altijd helpt aan de situatie.

    Maar met de manier waarop N-VA communiceert en oppositie voert, kunnen we dit misschien toch catalogeren als een vorm van immanente rechtvaardigheid.

    Het zou trouwens fijn zijn om van N-VA te horen hoe zij “het probleem NMBS” zouden oplossen.

Reacties zijn gesloten.