Vakantie!

Hoera, vakantie!

Helaas, dingen te doen. 🙁

Maar Anna had daarjuist wel vriendinnen op bezoek — twee meisjes uit de straat, blijkbaar, waar ze vorige vakantie ook al mee gespeeld had. En Louis had een vriendje van op school op bezoek. 

’t Is wel redelijk flagrant hoe verschillend onze kinderen zijn van elkaar: de ene hopla mee en in het park gaan spelen, de andere na een tijdje in een hoek een boek aan het lezen.

Niet dat daar iets mee mis is, trouwens. Oh, en à propos: mocht ik tijd hebben om te schrijven en goesting hebben om controversieel te doen, ik zou mij pagina’s lang kunnen opwinden over mensen die geen of weinig kinderen hebben, en die dan denken dat ze opinies moeten hebben over kinderen in het algemeen. 

Zoals bijvoorbeeld zonder enige twijfel het soepkieken bij Disney dat dit op zijn/haar geweten heeft:

Disney pls.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Ik heb geen kinders, maar ik heb daar wel opinies over.Ik zou ook niet goed weten waarom niet. Maar ik hou mij in, want ik vrees dat ik nogal wat naar mijn hoofd zou krijgen als ik me daarover zou uitlaten. Het eerste wat ik te horen ga krijgen is dat ik moet zwijgen zolang ik zelf geen kinders heb. Waarmee het onderwerp voor eeuwig en acht dagen absoluut taboe is. Raar…

    1. Iedereen heeft recht op opinies, en ’t zou nog maar triestig zijn als dat niet zo zou zijn.

      Waar ik het een beetje krijg, is mensen die vanuit een soort ik-weet-niet-wat denken te kunnen spreken over “de kinderen” in het algemeen. Zo van “meisjes en jongens zijn van bij de geboorte verschillend”. Of “kinderen hebben het al moeilijk genoeg om één taal te leren, laat staan twee”. Of “kinderen zijn van nature extravert”. Of “kinderen die niet graag lezen, dat is dat ze te weinig gestimuleerd worden”. Of “kinderen hebben nu eenmaal niet genoeg aandachtsspanne om een volledig filmpje van Donald Duck uit te kijken zonder bijkomende stimuli”.

    1. idd. Dat Blam ding geeft mij spontaan een epilepsieaanval. Zooo druk. Ik denk dat een kind er ook maar lastig of hyper van wordt, teveel prikkels ineens.

  2. Als iemand zonder kinderen geen uitspraken mag doen over kinderen, mag hij dan op zijn minst een uitspraak doen over neefjes of nichtjes?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.