Prijsbewust op vakantie

Oh.

We dachten: we zouden toch eens één keer in ons leven een echte vakantie-met-alles-erop-en-eraan moeten doen, met de kinderen, en alles.

Ik ga binnenkort wellicht naar Miami voor het werk, en de eerste piste was dat we een paar dagen vroeger met het hele gezin, of met een deel ervan, zouden naar den Ameriek zouden trekken, en daar dan bijvoorbeeld Disney doen en David Caruso en alles.

Maar toen bleek dat de vliegtuigreis alleen al ons meer dan drieduizend baarden zou kosten, en was het enthousiasme al wat bekoeld. Akkoord, de dollar staat tegenwoordig aan vijf per euro of zo, maar toch.

En naar Amerika trekken voor een paar dagen in april, da’s toch ook niet mijn idee van een gezellige vakantie met de familie. En dus eens op zoek gegaan naar alternatieven, in de zin van managed vakantie, dat we ons van niets hoeven aan te trekken.

Club Med, hey, waarom niet? Ik dacht in eerste instantie Corsica (altijd al het land van Ocatarinetabellatchitchix willen zien, en er de kaas ruiken), maar na onderzoek wist Sandra te vertellen dat La Palmyre Atlantique beter zou zijn, wegens ook opvang voor kinderen van de leefijd van Anna. Even de prijsberekenaar erop losgelaten:

Clubmed

Oh. 15.662,50 euro. En na het hele formulier doorlopen te hebben was dat al opgelopen tot 18.610,50. Dat was dan wel voor een accomodatie in twee bungalows (één van vier personen, één van twee). Oh, en er moet op elk ogenblik minstens één persoon van meer dan twaalf jaar in een kamer zijn. Dus Sandra en ik mogen niet op één kamer. En drie kamers was al helemaal out of ze questchonne.

Um. Nee. Nee bedankt.

Op zoek naar ander en beter.

31 reacties op “Prijsbewust op vakantie”

  1. De laatste jaren zijn er meer en meer luxe campings in Spanje bvb die ook bungalows gebouwd hebben, soms ook met kinderopvangfaciliteiten e.d. Misschien ook de moeite om eens na te gaan? Kinderen lijken zich altijd onwaarschijnlijk te amuseren op campings. Zal wel “iets” goedkoper zijn dan de Club Med 🙂

  2. mss moet ge u niet zo hard focussen op all-ins? Wij gingen vroeger gewoon naar duitsland, naar het zwarte woud, klein gezellig huisje met heel het gezin en mijn jongste broer was toen zo oud als Anna nu (twee meen ik daarstraks bij Sandra gelezen te hebben).

  3. Woeha – en dan doen alsof je uit de lucht valt dat zo’n vakantie eigenlijk idioot onbetaalbaar is. 🙂
    Wij doen van Gîtes de France – al jaren tevreden kalant. Zelf koken, dat wel, maar vooral (als je een beetje zoekt) zeer rustig en zo kindvriendelijk als je gezin dagdagelijks al is. De laatste jaren helaas steeds duurder aan het worden, maar voor 1000 EUR / 14 dagen vond je een maand geleden flink wat leuke huisjes. Vroeg boeken is de boodschap. Wij gaan deze keer naar de Pyreneeën.

  4. Euh, waaraan heb ik dat verdiend? Ik val écht uit de lucht, ja. Ik had er geen idee van, zelfs niet van grootteorde, voor Club Med. Voor geen van die all in dingen, trouwens: die zaken zijn noch in mijn jeugd, noch sindsdien, ooit ook maar op mijn radar geweest, of op die van onze familie.

    Maar daar naast: ik heb geen zin om zo kindvriendelijk te zijn als mijn gezin dagdagelijks is, en ik wil niet zelf koken, en ik wil niet op de kinderen passen als ik niet op de kinderen wil passen. Ik heb géén zin in een vakantiehuisje of een camping waar we dan een beetje in het buitenland kokeneten mogen spelen.

    Dat beperkt het allemaal wel wat, vooral dan met Anna erbij.

  5. Corsica? Check eens Slovenië, Kroatië (of Roemenië voor de durvers). Lijkt mij iets prijsbewuster, en zon en natuur a volonté. Ik ben natuurlijk een studentikoze reiziger, maar wizzair/ryanair heeft tarieven voor elk.

  6. Sandra is bij een reisagent binnegestapt. Even, om er een paar folders te gaan halen.

    Ik denk dat ze anderhalf uur later met vijf kilo folders buitengekomen is, en met niets nuttigs van informatie.

    Eurocamp ziet er tot nog toe het interessantste uit dat ik al gezien heb.

  7. Ik ben met mijn ouders een aantal keer op reis geweest met Club Med, zeker toen mijn broer en ik nog kleiner waren. Toen Sandra over op reis gaan sprak, was ik al beginnen commenten over CM, maar na zelf eerst eens zo’n vakantie te berekenen (Metaponto, trouwens, zeer goede herinneringen) en van mijn stoel te stuiken van het verschieten, heb ik wijselijk mijn mond gehouden.

    Voor mij ook gîtes, alstublieft. Ik ben geruïneerd na één week Club Med 😀

  8. @Michel: oh, ik had geen kwaad in mijn zin hoor. Maar zo’n titel en dan Club Med prijzen opvragen… da’s grappig, vond ik. Wat je ook kan doen ik een babysit mee op reis nemen hé. Dat hoor ik al meer.

  9. Mijn mama haar beste vriendin heeft ook vier gasten. Zij huurden vroeger altijd een huisje voor 8 personen, namen een koppel bevriende studenten mee en betaalden die hun reis en toestanden, en wat zakgeld. In ruil babysittigen de studenten en maakten al eens eten. Zeer aan te raden, schijnt.

  10. Ik heb het al een paar keer gezegd: iedere modern hotel heeft kinderanimatie, hoewel mijn dochter volledig oké is als er een zwembad in de buurt is. Boek gewoon een all in ergens waar de zon schijnt (canarische eilanden? Turkije?) neem wat boeken mee en ga voor de dagdagelijke luxe van het modernde vakantiehotel. Dompel u ‘s middags onder in zon, boeken, en geniet ‘s avonds van cocktails onder de palmbomen, yeah! Mijn favoriet blijft La Gomera, maar accomodatie voor alle kinderen is er overal op de Canarische / Griekse Eilanden of in Turkije. Vergeet Club Med voor altijd en altijd en altijd!

  11. Vakantie met 6 personen, eten en drinken, vluchten en al inbegrepen? Niet te betalen! Als je je niet blauw wil betalen, zal je toch echt wel zélf moeten gaan koken, hoor. Tenzij je tijdens het schooljaar kan gaan. As if.

  12. Wij gaan de eerste twee weken van juli met Eurocamp naar Frankrijk. Ge moogt altijd een tentje naast ons huren 🙂 We kampeerden voor er kinderen waren héél vaak en eurocamp is zowat ‘kamperen voor mietjes’, maar wel ideaal met kleine kinderen. ‘Gewoon’ kamperen lijkt mij moeilijk, wegens te grote verhuis met allerlei kindgerelateerd gerief.

  13. Oostenrijk in de zomer is spotgoedkoop. Ze willen de skihotels niet laten leegstaan in de zomer en dus verhuren ze de kamers aan dumpingprijzen. Ik geloof dat wij toen 32 EUR betaalden per persoon voor half pension.

  14. Neen, ik vind dat Sandra en Michel een vakantie verdienen zonder koken. Allez, al is het maar één keer om de zoveel jaar dat je dat doet, soms moet het gewoon. Vind ik.

  15. Wij gingen vroeger met de kinderen op reis met intersoc (kinderclubs , prima opvang voor de allerkleinsten ) lekker eten …. en veel betaalbaarder dan club Med . Geen idee of dat nu nog zo is !?

  16. Ik kom tot onze grote frustratie (en ze is groot, dat verzeker ik je) ook steevast tot de vaststelling dat een vakantieformule die niet inhoudt dat je met de auto naar een gehuurde vakantiewoning rijdt, voor een gezin van zes personen (met kinderen tussen elf en half en negentien, dus dada kinderkortingen) vrijwel onbetaalbaar is.

  17. Geachte Michel,
    ik ben 35 keer met Club Med op reis geweest. Toen mijn zus en ik als kind op een aparte kamer sliepen werd hier echter nooit enig probleem van gemaakt, en nu nog steeds niet…

Reacties zijn gesloten.