Warning: spooky

Ik herinner me als de dag van gisteren toen ik deze site voor het eerst bezocht: jaren en jaren geleden, Dooreman, Kris en Herman Brusselmans waren al naar huis na de repetitie in de remise, en ik zat de nacht door te trekken voor de één of andere nonsensikale beeldbewerkingsbatch voor de website van Pioneer Europe die we toen aan het maken waren.

Het hele gebouw—en het was een groot gebouw—was leeg en donker, ik werkte met de lichten uit. Waar ik zat waren er lichtkoepels, en voor de rest was het een plat dak: de regen viel met lome druppels, en de wind woei geluidseffectachtig.

En toen kwam ik hier op terecht. De doodsstrijd van een Russische kosmonaute, op 23 mei 1961, die net na Gagarin rond de aarde draaide. De vertaling erbij maakt het helemaal compleet:

five… four… three …two…one…one two…three…four…five… come in… come in… come in… LISTEN…LISTEN! …COME IN! COME IN… COME IN… TALK TO ME! TALK TO ME!… I AM HOT!… I AM HOT! WHAT?… FORTYFIVE?… WHAT?… FORTYFIVE?… FIFTY?… YES…YES…YES… BREATHING… BREATHING… OXYGEN… OXYGEN… I AM HOT… (THIS) ISN’T THIS DANGEROUS?… IT’S ALL… ISN’T THIS DANGEROUS?… IT’S ALL… YES…YES…YES… HOW IS THIS? WHAT?… TALK TO ME!… HOW SHOULD I TRANSMIT? YES…YES…YES… WHAT? OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… THIS WAY… OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… THIS WAY… OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… YES… I FEEL HOT… I FEEL HOT… IT’S ALL… IT’S HOT… I FEEL HOT… I FEEL HOT… I FEEL HOT… … I CAN SEE A FLAME!… WHAT?… I CAN SEE A FLAME!… I CAN SEE A FLAME!… I FEEL HOT… I FEEL HOT… THIRTYTWO… THIRTYTWO… FORTYONE… FORTYONE AM I GOING TO CRASH?… YES…YES… I FEEL HOT!… I FEEL HOT!… I WILL REENTER!… I WILL REENTER… I AM LISTENING!… I FEEL HOT!…

Die hoofdletters.

Het geluidsfragent is in RealAudio op de site. Omdat (bijna) niemand die ik ken, nog een RealPlayer heeft staan: MP3–versie hieronder.

[audio:http://www.vuijlsteke.be/michel/cosmo.mp3]

Nog een fijne nacht, verder.

[zie ook] [via]

3 reacties op “Warning: spooky”

  1. Spooky idd.

    Krijg je die andere .ra’s op de site (heartbeat, breathing) geconverteerd? Ik krijg ze hier niet afgespeeld (ik gebruik wel geen “echte” realaudio codec). En zo ja, met wat doe je dat dan?

Reacties zijn gesloten.