Niet fijn

Niet fijn, als ge iets gaat eten en er wordt teveel gedronken.

Niet fijn, als uw vriend nog naar huis wilt in plaats van te blijven slapen.

Niet fijn, als hij echt niet meer in staat is om met de auto te rijden.

Niet fijn, als het écht niet lukt om hem te laten uitstappen.

Niet fijn, als hij blijft murmelen dat het wel zal gaan, de sleutel al in het stopcontact en de motor draaiend.

Niet fijn, als hij aarzelend aanzet, en vóór de auto springen alleen een ongeluk zal veroorzaken.

Niet fijn, wakker liggen tot hij een sms stuurt dat hij toegekomen is. Of niet. Of misschien is hij het vergeten. Of misschien ligt hij in een gracht, of misschien God weet wat.

Nee, niet fijn.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Nee, absoluut niet fijn. Een fles vinden is niet moeilijk, maar iemand zat zien vertrekken is behoorlijk lastig. Keep it safe, al was het maar omdat niemand dan zou moeten piekeren.

  2. En als het vreselijke zou gebeuren, ben je dan medeplichtig? Heb je dan nagelaten hulp te bieden aan een persoon in nood? Ik hou niet van huichelarij; dus garandeer ik je dit: als dat mijn vriend (?) is, dan sleep ik hem bij zijn haar uit de auto en steek ik zijn sleutels waar er geen licht komt. Tijdens mijn wacht geen zelfmoordenaars. Ook niet door legitieme harddrugs. Vreemd dat we zo tolerant zijn geworden voor alcohol en alle gevolgen eraan verbonden.

  3. Ook niet fijn voor de andere weggebruikers zoiets. Toen ik klein was, is mijn beste vriendinnetje omver gevlamd door zo iemand. Ze heeft het gelukkig overleefd, maar het is allemaal lang heel erg op het randje geweest. Toch maar in een taxi duwen die vriend in het vervolg …

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.