Trent wotcher of te jeer

Allen daarheen!

Érg hard tegelijk zitten cringen en lachen. Viel me onder meer op, naast die mysterieuze Italiaanse dame die niets zei:

 • alles wordt tatsj!
 • we gaan verder in laagjes technologie die onzichtbaar is, denk aan Google Glass en Google Watch en zo
 • onze drijfveer als mens om nieuwsgierig te zijn!
 • for instance-a in Instagram you will-a have-a totsj tags
 • het belang van het onderbewuste en hoe realiteit meestal als belangrijkst gezien wordt terwijl er heel veel in ons onderbewust omgaat
 • je ziet eigenlijk dat jongeren die met hun handen bezig zijn, potentiële nieuwe rocksterren kunnen worden
 • hoe kunnen we mensen terug rust geven? we zijn twentyfourseven connected en mensen verliezen in de rush hun creativiteit
 • dat we ons lichaam gaan kleden om meer kracht te krijgen… en manieren vinden om ons lichaam te decoreren
 • nou… eh… de trends zijn er heel veel, maar waar het heel erg belangrijk is, is om het ook te gaan doen, nu (..) dus doenkers daar hebben we behoefte aan

Dertig aanwezigen in een vergaderzaaltje in op het eerste gezicht een doorsnee bedrijfje. International Trend Watcher of the Year.

“Trendwatching is een heel mooi vak, er doen heel veel mensen aan mee, dus iedereen kan trendwatcher worden”, zei een heel intense dame in het begin van het filmpje. Tot daar ben ik volledig mee. “Da’s natuurlijk geweldig”, vervolgde ze. 

Ik weet niet of ik het daar helemaal mee eens ben. Veel respect voor de mensen die zoiets opzetten — ze doén het maar hé, da’s beter dan in uw trekzetel blijven zitten hé — maar jongens toch. Zou er geld te verdienen met een functie van trendwatcher-watcher?

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. En de prijs voor trendwotcher-wotcher of the yeer gaat naar: Michel! Maar zeg eens eerlijk: is dit ter ere van Talk Like a Pirate Day (http://www.talklikeapirate.com/piratehome.html)? Of ben je een nieuwe Sokal-hoax op het spoor?
  Uiteraard zijn de Middeleeuwen de periode bij uitstek om op terug te kijken als je geïnteresseerd bent in uitvindingen.
  En waarom gaat de microfoon nog steeds naar de man in het gezelschap? Volgens de website heeft die Italiaanse vrouw de prijs gewonnen (http://www.secondsight.nl/youth/sara-peluso-trendforecaster-of-the-year/).

 2. “dat we ons lichaam gaan kleden om meer kracht te krijgen… en manieren vinden om ons lichaam te decoreren”

  We zijn ons millennia geleden al gaan kleden, omdat men zich ging schamen over hoe God ons heeft geschapen. Naturisten proberen dat terug te draaien.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.