Geen paniek! Geen paniek!!

Gisteren naar Hol Van Pluto (Mechelen) getert, anderhalf uur vergaderd, en teruggetert. 

Enfin, “getert”: gereden dus. Niet zelf, wegens geen rijbewijs, maar met Fijne Collega Jan mee in de C4 van het werk. Vertrekken met 20% marge op de voorspelde tijd, en tóch nog tien minuten te laat toekomen: awoert verkeer, awoert Antwerpen, en awoert allemaal asociale en domme mensen die malgré met de auto moeten gaan als het nét zo eenvoudig is met het openbaar vervoer!

Nee, wij zijn niet met het openbaar vervoer gegaan, neen. Google zei ons dat we dinsdag om twintig voor elf ’s avonds zouden moeten vertrokken zijn om daar woensdag om 10 uur toe te kunnen komen:

Screen Shot 2013 09 19 at 15 34 26

Omdat Google uiteindelijk ook maar Amerikaanders zijn, en wat weten zij van openbaar vervoer in Vlaenderen, was ik deisndagnamiddag toch ook eens naar de NMBS getrokken.

Ja, vandaag zeggen ze dat er wél een verbinding is, en dat er mits twee of drie overstappen op een dikke twee uur te geraken is, maar op de één of andere manier zei de opvolger van AriDisk mij dinsdag dat ik mij een ei mocht gaan bakken wegens dat er geen verbinding was. 

En dus vandaar per auto. Ook omdat het gemakkelijk is, ook, natuurlijk.

En laat allemaal mijn hoofd gerust, ik ga al elke dag op en af naar mijn werk met de velo. Als ik nog groener zou zijn, groeit er rammenas uit mijn oren. 

Maar goed, dus. Vergaderd en terug in Gent. Telefoon van Sandra dat ik vers geld moet overschrijven op de zichtrekening omdat het al Het Einde Van De Maand is, en dat er kosten moesten gedaan worden voor takelwagens vermoed ik en garagisten en alles. 

Ik op zoek naar zo’n Digismurf-bakske van de bank (een nieuwe bankkaart, die was nog niet bekend bij de app op de telefoon, ge wilt het niet weten), mijn kaart erin pleuren… ah. 

Waar is mijn kaart? In mijn portefeuille, daar ga ik van uit. Waar is mijn portefeuille? Waar hij al jaren zit, ga ik van uit: in de rechterbuitenzak van mijn palto. Dit is een reconstructie van hoe de rechterbuitenzak van mijn palto er gisteren rond 14u uitzag: 

http://farm8.staticflickr.com/7281/9818599835_406dcd2be4_z.jpg

en dit is was de inhoud ervan:

http://farm6.staticflickr.com/5335/9818585524_d69f0fbd58_z.jpg

Ziet: géén portefeuille. (Full disclosure: er zat ook een briefje van vijf euro bij, maar dat heb ik vandaag opgedaan aan Wilde Excessen Bij De Vrouw Van De Bakker — eentje met garnaalsla, ja, wit, nee, geen groenten, dankuwel — niet dat het belangrijk is voor het verhaal.)

Géén portefeuille. Wég portefeuille. Geen idee waar het ding zou kunnen zijn: in mijn bureau gezocht, ’s avonds thuis gezocht, niets gevonden.

En als het begint verkeerd te lopen, dan loopt het allemaal verkeerd natuurlijk: opgestaan en mijn kopfoonoren kwijt, naar beneden gegaan en mijn kookvest onvindbaar, aangezet naar het werk zonder muts op: aaargh. 

Toegekomen op het werk, nog gezocht: niets. 

Dat ik mijn identiteitskaart zou moeten laten vernieuwen (die nogmaar juist vernieuwd was) en dat ik een nieuwe bankkaart en een nieuwe kredietkaart en een nieuwe siskaart en een nieuwe kaart voor het stadsarchief en een nieuwe gratis-met-De-Lijn-wegens-gehandicapte-kaart zou moeten vragen, tot daar. Maar al! die! andere! brol! die in mijn portefeuille zit! en die ik in geen jaren weggesmeten had! Die zou ik ook kwijt zijn! Aaargh!

Maar geen paniek, geen paniek, wie weet komt hij nog wel uit. 

Update: portefeuille was uit mijn zak gevallen in de auto. Stomme auto’s ook altijd. 

Doe mee met de conversatie

19 reacties

  1. Dat is nu ne keer iemand die zijn gedacht durft zeggen !
   Oh, en ik zie daar zowaar wat Brits geld rondslingeren… omdat de trein volgens de Amerikaanders (google) naar Mechelen via het Kanaal gaat?

 1. Ik weet niet op welke nmbs-site jij surft, of misschien maakte je een grapje, maar het is toch perfect mogelijk om van Gent-Sint-Pieters naar Mechelen te geraken voor 10u ’s ochtends op een weekdag, zonder overstappen? 8u15 vertrekken en 9u20 aankomen, 8u25 vertrekken en 9u27 aankomen, 8u53 vertrekken en 9u38 aankomen. Prima toch? En je raakt toch wel voor 8u53 met fiets/tram/trein van bij je thuis in Sint-Pieters, of niet?

  (Ok, het moet een grap geweest zijn, maar dan heb ik ze niet goed begrepen denk ik.)

 2. 15 jaar consequent de trein genomen. Altijd te laat, indien niet afgeschaft, indien geen staking, indien geen bladeren op het spoor, indien niet te warm, niet te koud, niet te lauw, niet te droog, niet te nat. In vijftien jaar ben ik als consument nooit om mijn mening gevraagd. Nu auto gekocht, en blij toe. Ik neem terug het openbaar vervoer indien het is geprivatiseerd.

  1. Ik heb er anders nog een stapeltje oudere liggen ook. Ergens. Um, wacht, deze lagen in de kast achter mij:

   Van links naar rechts: Constantijn de Grote met Jupiter aan de achterkant, Julianus II (de afvallige!) en Constantijn de grote met Sol Invictus aan de achterkant. 🙂

 3. Heerlijk hoe gij dit alles zo kunt omschrijven dat het net een soap wordt… to be continued….. en euhm idd de NMBS sucked! Wat ze moeten weten weten ze niet en wat ze zogezegd niet weten weten ze dus al maanden op voorhand.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.